Becali, sfârşit de tranziţie

Gigi Becali nu-şi putea aştepta condamnarea decât la televizor. Vorbind la televizor, nu în faţa televizorului. Spectacolul de la România TV e probabil culmea carierei mediatice a lui Gigi Becali, dar şi un vârf pe care îl poate atinge o televiziune de ştiri. Gigi şi-a pus unul dintre sacourile sale spectaculoase, o cămaşă cu gulere late, deschisă la gât. I se văd cele două lanţuri, unul de argint, altul din piele, fiecare însă cu câte o cruce. Râde relaxat, când i se spune că e unul din cei mai mari ctitori de biserici de aici şi de la Athos. Burtierele galbene se derulează ameninţător, spunând că verdictul se va da în câteva minute. Gigi e de neoprit. Strigă, gesticulează, monopolizează discuţia, cei din platou se întreabă dacă nu mai e şi altceva pe lume.


Ba apar şi micile ameninţări la adresa lui Gigi, că ar fi ultimul său interviu. Râde mai departe. Burtiera se face şi mai mare JUDECĂTORII SUNT ÎN SALĂ. Becali nu se îndură să plece de la microfon. Vorbeşte de simpatia pe care i-o poartă Ponta. Burtiera se schimbă. SE DĂ SENTINŢA. Trece la credinţă şi donaţiile sale la Athos. CONDAMNĂRI ÎN CAZUL BECALI. Vorbeşte de familia care-l susţine. BABIUC CONDAMNAT DOI ANI. Nu se opreşte, CIOFLINĂ CONDAMNAT DOI ANI.

Se opreşte, faţa i se strânge, mâinile îi coboară. Aţi fost condamnat doi ani, domnule Becali. E de piatră. Faţa albă. Poate e cu suspendare, spune. Cea care îi dă verdictul e blânda Ecaterina Andronescu: „Nu se poate încă una cu suspendare, domnule Becali. E cu executare” Înţelege acum, îşi dă jos căştile şi se ridică. Pentru prima oară în viaţa lui opreşte spectacolul care îi e atât de drag, punând mâna pe cameră. Ieşiţi afară! Regele televiziunilor, cel care a devenit şi a existat datorită televiziunilor nu-şi putea găsi sfârşitul decât acolo unde a început. Fără îndoială, Gigi Becali a fost cel mai popular personaj de televiziune al ultimilor 20 de ani. Fiecare apariţie a sa atrăgea publicul fascinat de spectacolul pe care acesta îl făcea.

Amestecând credinţa cu înjurăturile, sinceritatea cu ipocrizia, gesticulând, ameninţând sau ţipând, Becali a devenit nelipsit în platourile de televiziune. Eu însumi am făcut mai multe interviuri cu el încercând să înţeleg, de fiecare dată, cum generează atâta fascinaţie. One man-show-ul acestuia a rivalizat de foarte multe ori cu mari producţii de televiziune. Drept rezultat, excesele sale de tot felul au rămas nepedepsite. Iar atunci când apărea pedeapsa, aceasta era simbolică, închisoare cu suspendare. Probabil mulţi dintre români or fi văzut astfel în el o instituţie invincibilă.


Sursa Adevarul

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

zenit

23 May, 2013 07:45

GiGi e bestial! Daca e adevarat cum l-a pacalit securista sa vina inapoi din Israel, e credincios tare di tat. E pe net : umorul lui dick , la GiGi si PreaStralucitul

Articole asemanatoare

Au fost emise două acte de urbansm Două blocuri, ridicate de Biodam SRL pe strada Olteniei din municipiul Constanţa

06 Mar 2024 597

Maestrul Gigi Căciuleanu gazdă în cadrul workshop-ului ”Alchimia DansActorului” la Facultatea de Arte Constanța

29 Jan 2024 639

Din 1 februarie Teodora Elena Rotea, noul procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

23 Jan 2024 653

Avere și interese Teodora Elena Rotea, propusă procuror general adjunct al Dobrogei! (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 965

De mâine, 10 ianuarie Procurorul Gigi Valentin Ștefan revine în conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța!

09 Jan 2024 1819

Gigi Valentin Ștefan, propus procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

05 Jan 2024 1126

Oficial, din prima zi a anului Magistratul Mihaela Elena Mergeane este noul procuror general al Dobrogei (DOCUMENTE)

02 Jan 2024 1195

Firme din Constanța Modificări importante într-o companie administrată de un fost candidat la Primăria Constanța

27 Dec 2023 982

Gigi Becali a făcut spectacol la cununia civilă a lui Ianis Hagi și Elena Tănase (VIDEO)

26 Dec 2023 3316

Fostul senator Gigi Chiru, acțiune extraordinară la Curtea Supremă! Instanța a admis în principiu cererea

17 Dec 2023 743

Spada Sistem Comunication SRL, cu mai multe contracte publice, a intrat în insolvență! (MINUTĂ)

14 Dec 2023 986

Oficial Mihaela Elena Mergeane, numită procuror general al Dobrogei, de la 1 ianuarie 2024

29 Nov 2023 1377

Ce avere are magistratul Mihaela Elena Mergeane, procuror general adjunct al Dobrogei, viitor procuror general (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 4035

Magistratul Mihaela Elena Mergeane va fi noul procuror general al Dobrogei! A luat 9,80 la testarea scrisă, a doua medie pe țară

22 Nov 2023 1931

#Dobrogea145 Gigi Valentin Ștefan, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 1773