Beciul, casa mai multor plante de cannabis

La data de 08 august procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași au efectuat un număr de nouă percheziţii domiciliare vizând descoperirea unor culturi de cannabis înființate în mod ilegal pe raza județului Iași. 

 În cauză există suspiciunea rezonabilă  că în perioada noiembrie  2015 – ianuarie 2016 inculpatul Botezatu Mihai Alexandru a deținut în vederea comercializării droguri de mare risc MDMA.

Cercetările ulterioare au stabilit faptul că din luna februarie 2016 inculpații  Iacob Codrin Constantin și Vlădianu Andrei Sebastian au deținut importante cantități de droguri de risc (cannabis), pentru consum propriu și pentru comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit către consumatorii de astfel de substanțe de pe raza județului Iași.

De asemenea, inculpații Iacob Codrin Constantin, Vlădianu Andrei Sebastian și Stan Mihai zis Dănuț au înființat mai multe culturi ilicite de cannabis, în vederea obținerii drogurilor de risc (cannabis) necesare consumului propriu cât și comercializării. În acest sens au comandat pe site-urile de profil semințe, pământ, substanțe de fertilizare și instalații necesare cultivării cannabisului, bunuri pe care le-au recepționat prin intermediul societăților de  curierat care se ocupă cu expedierea coletelor.

Cu ocazia percheziției efectuate la locuința inculpatului Stan Mihai zis Dănuț a fost identificat un beci în interiorul căruia se a afla o cultură, in – door, de cannabis. Beciul era compartimentat cu ajutorul unui suport din lemn pe care era prinsă folie de aluminiu, rezultând astfel două încăperi. În prima încăpere au fost descoperite următoarele bunuri folosite la cultivarea cannabisului: un pulverizator, două găleți cu apă, un ventilator, cinci saci de pământ, săculețe de mici dimensiuni folosiți pentru germinarea semințelor.

În cea de a doua încăpere au fost descoperite mai multe ghivece, în fiecare fiind câte o plantă din specia cannabis. Pe tavanul încăperii se aflau suspendate trei lămpi folosite pentru iluminare și pentru încălzirea plantației. Cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate un număr de 94 plante mature de cannabis și 51 plante imature de cannabis precum și bunuri și substanțe utilizate pentru fertilizarea plantelor de cannabis. 

În plantele ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare s-a pus în evidenţă Tetrahidrocannabinol (THC), compus biosintetizat de planta Cannabis. La sediul DIICOT Serviciul Teritorial Iaşi, ca urmare a punerii în executare a mandatelor de aducere, au fost conduse 5 de persoane în vederea audierilor.

 În cauză se efectuează urmărirea penală față de 6 inculpați, persoane fizice (cetățeni români), pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și deținere, în mod ilegal, de droguri de risc în vederea consumului propriu.  Procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 4 persoane, urmând a fi sesizat Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

 Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale, la acțiuni participând și  lucrători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Iași.

    
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEOProcurorii DIICOT cutremură țara! Se fac zeci de percheziții, inclusiv la Constanța!

26 Mar 2024 798

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1357

Cinci suspecți reținuți pentru camătă și șantaj! Polițiștii BCCO Constanța au participat la descinderi (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 683

Acțiune de amploare a Poliției Române în toată țara pentru combaterea infracționalității! (VIDEO)

05 Mar 2024 501

Percheziții ale procurorilor DIICOT într-un dosar de trafic de droguri! Incredibil cine a fost adus la audieri (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 880

Percheziții în mai multe județe, printre care și Tulcea într-un dosar instrumentat de Jandarmeria Națională Franceză (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Feb 2024 741

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1337

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1380

Percheziții în județul Argeș după ce un grup infracțional organizat a indus în eroare operatorii unor case de amanet din Constanța și din alte județe

31 Jan 2024 613

Percheziții la Constanța și București! Vizat, un suspect de trafic de droguri! Ce au găsit anchetatorii asupra bărbatului (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 911

Droguri comercializate consumatorilor minori din Bihor! Trei suspecți, reținuți de procurorii DIICOT

24 Jan 2024 627

Percheziții DIICOT într-un dosar de trafic de droguri (VIDEO)

24 Jan 2024 636

Suspecți de trafic de droguri reținuți la Constanța! Unul dintre aceștia a început activitatea infracțională în prima zi după ce a fost eliberat din închisoare (GALERIE FOTO)

23 Jan 2024 731

Cetăţean străin, arestat după ce a fost prins în flagrant când vindea droguri la Odorheiu Secuiesc (FOTO)

22 Jan 2024 564

Suspect de trafic de droguri de mare risc, reținut de procurorii DIICOT (GALERIE FOTO)

20 Jan 2024 799