Bilanţ sumbru al naufragiului de pe Yangtze

 
Autoritățile chineze au admis că nu mai există speranțe să găsească supraviețuitori după naufragiul unui vas de croazieră, luni, în apele fluviului Yangtze, cu 456 de persoane la bord, lăsând familiile acestora între durere și mânie, scrie AFP, citată de Agerpres. Din cele 456 de persoane pe care le transporta "Steaua Orientului", numai 14 au fost salvate. În ultimele trei zile sunt găsite numai corpuri. Majoritatea pasagerilor erau pensionari și persoane în vârstă care s-au găsit prinse în capcană în interiorul navei, care s-a scufundat în două minute, în timp ce alte victime au fost duse de curenți.
 
Potrivit celui mai recent bilanț oficial comunicat sâmbătă de agenția Xinhua, numărul morților se ridică la 331, însă bilanțul definitiv urmează să se înrăutățească. La Jianli (centrul Chinei), epava navei, 2.200 de tone cu o lungime de 76 de metri, care a naufragiat cu chila în aer, este de vineri pe cale să fie readusă pe linia de plutire cu ajutorul a două macarale puternice. Pe jumătate scufundată încă, lucrările au continuat vineri spre sâmbătă noaptea.
 
Un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Xu Chengguang, a dat asigurări că operațiunile de redresare a navei au fost decise "pe baza opiniei generale că nu mai există nicio posibilitate de supraviețuire" în interiorul epavei. Vasul de croazieră făcea legătura între fostele capitale chineze Nankin, în est, și Chongqing, în centru, când s-a scufundat în regiunea Jianli (provincia Hubei, centru-est), luni, la ora locală 21.28 (13.28 GMT).

Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.