Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti. Caporalului Marcel Neagu i s-a înmânat Medalia Națională Serviciul Credincios cu însemn pentru militari

În semn de recunoștință și apreciere pentru profesionalismul și curajul de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în Teatrul de Operații din Afganistan, caporalul cls. III Marcel Neagu a primit Medalia Națională “Serviciul Credincios” Clasa a III-a, cu însemn pentru militari, de război, conferită de Președintele României și Medalia Non-Article 5, conferită de aliații noștri din NATO.
 

Medalia i-a fost înmânată, ieri, de comandantul Brigăzii 9 Mecanizate colonelul Dorin Toma.

 
Caporalul cls. III Marcel Neagu face parte din Batalionul 341 Infanterie "Constanța", din Topraisar, fiind rănit în data de 25 septembrie 2016, alături de alți trei colegi, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan.

Reamintim că la 25 septembrie anul trecut patru militari din Batalionul Protecția Forței "Rechinii Albi" au fost răniți, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan, informează un comunicat de presă al MApN.

 
Este vorba de sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi.
 
De asemenea reamintim că preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat la 28 februarie a.c., decretele de decorare a unor cadre militare.

Astfel, în semn de recunoștință și apreciere pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în Teatrul de Operații militare din Afganistan, culminând cu incidentul din data de 26 septembrie 2016, în timpul căruia au fost răniți, Președintele României a conferit:

- Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, sublocotenentului Oprea Florin;

- Medalia Naţională „Serviciul Credincios” Clasa a II-a, cu însemn pentru militari, de război, plutonierului Romilă Eduard-Vlad;

- Medalia Națională „Serviciul Credincios” Clasa a III-a, cu însemn pentru militari, de război, caporalului clasa a III-a Neagu Marcel și fruntașului Tarnovschi Costică-Victor.

Totodată, în semn de recunoștință și apreciere pentru profesionalismul și curajul de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în Teatrul de Operații militare din Afganistan, culminând cu incidentul din data de septembrie 2016, prilej cu care au acționat în mod exemplar pentru salvarea camarazilor lor, Președintele Klaus Iohannis a conferit Medalia „Bărbăție și Credință” clasa I, cu însemn pentru militari, de război, plutonierului Vaţi Octavian-Florin și caporalului clasa a III-a Puiu Constantin.


Decorările au fost făcute la propunerea Ministrului Apărării Naţionale, domnul Gabriel-Beniamin Leş.
 

Foto: Facebook/MApN, Gheorghe Gabără

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contract de milioane... de euro! Ministerul Apărării cumpără de la Best Achiziții, Stimpex și Rotman Industries rații individuale de luptă pentru personalul Forţelor Navale! (DOCUMENT)

01 Feb 2024 1437

Box Medalii pentru CS Năvodari la Cupa României

04 Jul 2023 1135

Răniți în teatrele de operații Trei constănțeni, eroi ai Armatei Române și cetățeni de onoare, participă la Jocurile Invictus de la Haga (GALERIE FOTO)

09 Apr 2022 2209

Lumea marinarilor Marinarul care a revoluționat armata, Vasile-Marcel Diaconescu (GALERIE FOTO)

21 Jan 2022 4156

Lumea marinarilor Destinul șefului promoției 1942 „Desrobirea”. 100 de ani de la naștere

14 Jan 2022 4582

#DobrogeaDigitală „Elita marinei regale române în rezistența anticomunistă“, de Marian Moșneagu. Coinculpatul locotenent-comandor Tăutu Marcel

24 Nov 2021 3014

Constanța. Moment emoționant la Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti Cine a primit medalia transmisă de fundaţia Invictus Games

05 Feb 2021 1585

Membri de onoare ai LMP Poveștile impresionante ale militarilor care au primit titlul Cetăţean de Onoare al Județului Constanța

26 Sep 2020 3626

Cap. Neagu Marcel, propus cetățean de onoare al municipiului Constanța de către Liga Militarilor Profesioniști

03 Aug 2020 1684

O, viaţă, te-am trăit! Cu drag, (despre) Dragu (galerie foto)

20 Sep 2019 9419

Militari de elită din Constanța. Caporal Marcel Neagu, militar veteran din cadrul Batalionul 341 Infanterie Topraisar (galerie foto)

11 Dec 2018 5328

Meciul cu CS Baloteşti se joacă la Techirghiol, fără spectatori Vlad Neagu, cooptat în staff-ul de conducere al SSC Farul

30 Aug 2018 4016

Taximetriștii nu vor mai protesta la Constanța. Decizia luată după discuțiile cu ministrul Felix Stroe

12 Dec 2017 3263

„Am venit cu inima deschisă“ Portarul Vlad Neagu se dedică exclusiv proiectului SSC Farul Constanţa. La ce a renunţat (galerie foto)

17 Mar 2017 4438