Campania de crowdfunding nu a avut succes Redeschiderea Cazinoului din Constanţa, amânată cu un an

Calup, echipă formată din arhitecţi, designeri şi artişti ce intenţionau ca, în luna august a acestui an, să readucă la viaţă, fie doar şi pentru zece zile, clădirea emblematică a Constanţei, Cazinou, a anunţat astăzi că nu a reuşit să strângă, în urma campaniei de crowdfunding, banii necesari acestei acţiuni.
„În așteptarea confirmării finalizării campaniei de crowdfunding, care urma să acopere costurile primei faze a proiectului CaziNou, vrem să vă informăm asupra ultimelor noutăți.
Între timp, am primit răspunsuri negative de la sponsori cu care eram în discuții avansate, acuzând timpul scurt până la eveniment. Majoritatea companiilor cu putere de sponsorizare și-au alocat deja fondurile prin proiecte semnate de la începutul anului, așa că, deși am făcut toate eforturile posibile pentru a strânge fondurile necesare, nu s-a concretizat suma de care aveam nevoie pentru un eveniment cultural relevant si de impact.
Pentru că ne dorim ca efortul și energia atrasă de acest proiect să nu se piardă, căutăm soluții de continuare și am discutat cu Primăria Constanța, care ne-a dat acordul, momentan verbal, pentru amânarea evenimentului cu maxim 12 luni.
Așteptăm rezultatele campaniei de crowdfunding și revenim cu o strategie de implementare a evenimentului, în funcție de confirmarea sau infirmarea acesteia.
Amânarea evenimentului public ne va da timpul necesar pentru atragerea fondurilor necesare pentru 10 zile în care vom putea pune în valoare clădirea cazinoului așa cum o merită.
Revenim cu știri imediat ce le avem.
Vă mulțumim foarte mult pentru sprijin!”, scrie Calup pe pagian sa de Facebook.


Calup, o organizaţie nonguvernamentală fondată în primăvara anului trecut, îşi propunea ca, în perioada 1-10 august, să redeschidă uşile Cazinoului din Constanţa, pentru a-l transforma în „scena“ unor evenimente cultural-artistice inedite: concerte de jazz, muzică interbelică, diverse ateliere, dar şi recitaluri de muzică clasică, „mixate“ cu proiecţii şi instalaţii artistice.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul experimental Calup nu va fi pus în practică în 2014 Uşile Cazinoului din Constanţa rămân închise (galerie foto)

18 Jul 2014 2259

„Cazinoul devine din ce în ce mai fantomatic” În scurt timp, campania de strângere de fonduri pentru CaziNou, se încheie

10 Jul 2014 1536