Candidatii PDL au inlocuit portocaliul cu verde in alegerile anticipate din patru judete

image-2011-08-10-9750265-0-adrian-radulescu.jpgDemocrat-liberalii au renuntat la portocaliu si au participat la alegeri sub insemnele partidului in culoarea verde in cinci scrutine organizate in patru judete. Cel mai recent caz il reprezinta alegerile parlamentare partiale din Neamt, unde PDL-istul Adrian Radulescu are toate materialele electorale cu verde. Surse din cadrul PDL au declarat pentru HotNews.ro ca exista mai multe voci care cer schimbarea culorii siglei PDL din portocaliu in verde, insa pana in prezent nu s-a luat nicio decizie in acest caz. In aprilie, primarul Botosaniului, Catalin Flutur, declara in cadrul unei intalniri cu secretarul general al partidului, Vasile Blaga: "Avem o problema cu sigla si cu culoarea partidului. Alegerile de pana acum au fost castigate cu culoarea verde".

Neamt: "Strategia are ca scop atragerea electoratului care s-a indepartat de partidul de guvernamant"

Sambata, 6 august, a inceput campania electorala pentru alegerile parlamentare partiale care se vor desfasura pe 21 august in Circumscriptia electorala 29 - judetul Neamt, colegiul uninominal 6. Candidatul PDL, Adrian Radulescu, a renuntat la portocaliu si a adoptat culoarea verde in ce priveste materialele electorale. Surse din cadrul PDL Neamt au declarat pentru Agerpres ca strategia are ca scop atragerea electoratului care intre timp s-a indepartat de partidul de guvernamant, partid identificat prin portocaliu. "Culoarea verde a fost aleasa chiar de Adrian Radulescu", au declarat sursele citate.

In consecinta, toate bannerele si celelalte materiale electorale pregatite de staff-ul de campanie al secretarului de stat Adrian Radulescu au ca fond doar culoarea verde, iar portocaliul lipseste din orice material.

Citeste aici mai multe despre candidatii la aceste alegeri

Consiliul Local Seleus, Arad: Machetele de presa ale PDL - pe fond verde

Nu este prima oara cand democrat-liberalii renunta la insemnele portocalii si participa la alegeri partiale cu materiale electorale pe fond verde. Pe 1 mai 2011 au avut loc alegerile pentru Consiliul Local Seleus, judetul Arad, iar candidatii PDL au renuntat nu doar la culoarea portocaliu, dar si la sigla partidului, pe materialele de campanie.

Potrivit publicatiei Vestic, macheta electorala color pe care PDL a transmis-o ziarelor locale aradene infatiseaza chipurile primilor trei candidati de pe lista democrat-liberala pentru Consiliul Local Seleus, deasupra carora sloganul "Muncim pentru comuna noastra" este scris cu albastru, iar numele celor trei persoane este scris pe fond verde.

Rezultatul alegerilor din Seleus: PNL a castigat 10 consilieri, PDL - 2 si PSD - un consilier. (Sursa)

Comuna Corni, judetul Botosani: Liderii locali si-au schimbat esarfele portocalii cu unele verzi


In ianuarie 2011, democrat-liberalii din comuna Corni, judetul Botosani, renunta si ei la portocaliu in favoarea culorii verde in campania pentru alegerea primarului. Toate bannerele si pliantele electorale ale candidatului PDL la Primarie, Dorel Dorneanu, au fost realizate cu verde si alb culori principale. In plus, materialele electorale nu au fost marcate cu sigla PDL, transmite publicatia Realitatea Dorohoiana.

La evenimentul de lansare oficiala a candidaturii lui Dorel Dorneanu, liderii PDL Botosani au purtat esarfe verzi pe care era scris cu alb "Primar Dorneanu", desi cu doar doua ore mai devreme aceiasi democrat-liberali purtau esarfe portocalii, la o sedinta cu organizatia de tineret.

Rezultatul alegerilor: candidatul PDL, Dorel Dorneanu, a castigat din primul tur alegerile partiale pentru functia de primar, in comuna Corni, judetul Botosani, cu 54,25% dintre voturi (Sursa).

Hunedoara: Afise in culorile verde-alb

In decembrie, in Hunedoara au avut loc alegeri parlamentare partiale. Candidatul PDL la fotoliul de deputat, Daniel Raducanu, a renuntat atunci la elementele de identificare ale partidului si a afisat in campania electorala numai bannere si afise pe fond verde. In plus, pe materialele electorale nu a fost afisata nici sigla PDL, conform publicatiei Hunedoreanul.

Rezultatul alegerilor: Mariana Campeanu (PNL) a castigat alegerile, cu 34,85% din numarul total al voturilor (Sursa).

Comuna Rachiti, Botosani: "Avem o problema cu sigla si cu culoarea partidului. Alegerile de pana acum au fost castigate cu culoarea verde"

In mai 2010, in comuna Rachiti din judetul Botosani s-au desfasurat alegeri partiale pentru functia de primar. Candidatul PDL la aceasta functie, Vasile Adascalitei, a participat in campania electorala cu materiale in culoarea verde. La un an de la alegeri, liderul PDL Botosani si primarul Botosaniului, Catalin Flutur, a vorbit in cadrul unei intalniri cu secretarul general al partidului, Vasile Blaga, despre schimbarea siglei partidului si a culorii acestuia.

Potrivit ZiareBotosani.ro, Flutur a declarat, referindu-se la alegerile din Rachiti si Corni: "Avem o problema cu sigla si cu culoarea partidului. Alegerile de pana acum au fost castigate cu culoarea verde. Este o problema".

Discutiile din PDL privind schimbarea siglei

In 2010, democrat-liberalii au discutat in dese randuri despre schimbarea siglei partidului. Printre propuneri s-a numarat roza vanturilor, nodul marinaresc, o barca, un mar sau o para, potrivit Mediafax. In februarie 2010, Sorin Frunzaverde propusese ca PDL sa se numeasca Partidul Popular, iar sigla sa fie o inima.

In martie anul trecut, Colegiul Director al PDL a decis ca simbolul trandafirului sa ramana, singura schimbare fiind eliminarea cratimei dintre PD si L.

In luna aprilie 2011, ministrul de Externe Theodor Baconschi a declarat ca in PDL sunt voci care sustin ca nu este recomandata schimbarea denumirii si a siglei inainte de 2012, conform Mediafax. Intrebat cum comenteaza dorinta lui Vasile Blaga de a schimba numele PDL, ministrul a raspuns: "M-am pronuntat deja public in favoarea unei asemenea modificari, de nume si de emblema, dar aud alte opinii din partid care spun ca din punct de vedere electoral in 2012 nu ar fi bine. Desi, in definitiv, PSD si PNL s-au contopit sub o noua sigla si nu le este teama".

Sursa: Hotnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța anunță Se oprește apa în zona centrală!

18 Jul 2023 3070

E-Distribuție Dobrogea Se întrerupe curentul în Medgidia, Năvodari, Mereni și Aliman. Iată cine este afectat

18 Jul 2023 1088

Report de peste 3 milioane de euro la Joker şi de peste 1 milion de euro la 6/49, la tragerile de duminică

08 Sep 2019 1843

Asociația Elevilor din Constanța solicită demiterea ministrului Valer-Daniel Breaz pentru dezinformare

08 Sep 2019 2088

Doliu printre camarazii de pe Fregata „Regina Maria“

14 Jul 2019 12867

ANM Cum va fi vremea în aprilie

31 Mar 2019 2145

Atenţie! Poliţia Locală verifică dacă aţi plătit taxa de parcare prin SMS în zonele special amenajate

21 Oct 2018 6138

Avarie RAJA în municipiul Constanţa. Vezi dacă esti afectat!

21 Oct 2018 2522

Update. Este Ziua Imnului Naţional. Restricţii de circulaţie. Ce se întâmplă la Constanţa (galerie foto + video)

29 Jul 2018 3665

Filmul intitulat “Marea Unire- România, la 100 de ani” va putea fi urmărit pe un ecran gigant în Piaţa Ovidiu

27 Jul 2018 2190

A fost dezastru. Cantități de apă pe metrul pătrat în județul Constanța. Unde a fost, ieri, recordul de precipitații

29 Jul 2017 5410

Cutremur în România în această noapte. Distanța epicentru - principalele orașe din sud-estul României

29 Jul 2017 4675

Accident rutier grav la Cernavodă din cauza unui strănut. Un autoturism a intrat într-un microbuz aflat în stație. Două victime. Șoferul este preot (galerie foto+video)

16 Jul 2017 24085

Cutremur în România în această dimineață. Ieri a fost un lanț de alte patru. Zona seismică Vrancea foarte activă

14 Jul 2017 5183

Cutremur semnificativ în România în această noapte. Ce magnitudine a avut și la ce distanță a fost epicentrul față de orașele județului Constanța

13 Jul 2017 16898