UPDATE. Farsa zilei Cardul de sănătate vine cu suma de 3.000 de lei pe el

 
Farsa zilei vine astăzi de pe pagina de Facebook „Lingurari fără Frontiere“.

„Fiecare card de sănătate vine cu o suma de 3.000 ron pe el. Această suma reprezintă o subvenţie de la UE. Tot ce trebuie să faceţi e să introduceţi cardul de sănătate în orice bancomat înainte să fie activat. Dacă se activează şi nu aţi retras banii de pe el, aceştia se duc la minister şi rămân în buzunarele hoţilor!".

Pe pagina de Facebook se mai precizează că pentru a intra în posesia banilor ai nevoie şi de un cod PIN care e format din ultimele patru cifre ale Codului Numeric Personal. 

Comentariile ironice nu au întârziat să apară:

„Confirm, am scos 2.000 să iau o plasmă. Restul îi păstrez pentru promoţia Lidl la drujbe“, a postat o persoană.

„În Vaslui fiecare om a devenit milionar de când deţine acest card“, scrie un domn. 

„Cam mare comisionul, poate e de la schimbul valutar, dar FUNCȚIONEAZĂ. Mulțumim, UE!!!“, mai comentează la postare un individ.

UPDATE


"In cele cateva zile care au trecut de la demararea sistemului privind implementarea cardului de sanatate, rapoartele zilnice atesta faptul ca sistemul este functional si ca, de la zi la zi, un numar tot mai mare de servicii medicale se acorda in baza cardului de sanatate", reiese din comunicatul emis de Ministerul Sanatatii.

"O mare parte din furnizorii de servicii medicale si asigurati au inteles necesitatea si importanta implementarii cardului de sanatate in sistem. Cardul national de sanatate, alaturi de reteta electronica si dosarul electronic reprezinta 

obiective importante pentru informatizarea sistemului de sanatate si fac parte din proiectul de control si disciplina financiara a sistemlui de asigurari de sanatate", mai scrie in comunicat.
"Precizam inca o data ca acest document nu poate fi utilizat in sistem bancar si nici nu contine sume de bani destinate asiguratilor, asa cum eronat exista mai multe comunicari pe diverse retele de socializare. Cardul national de sanatate primit de asigurat contine numai datele de identificare ale asiguratului", precizeaza Ministerul Sanatatii.
"Atragem atentia ca astfel de mesaje care dezinformeaza opinia publica produc confuzie care poate duce la tensiuni intre pacienti si furnizorii de sanatate", se mai precizeaza in comunicat.

Sursa: Pagina de Facebook „Lingurari fără Frontiere“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.