Care sunt mizele negocierilor PLR-PC

PC și PLR au purtat, în aceste zile, discuții preliminare pentru realizarea unei fuziuni. Tatonările au avut loc în condițiile în care cele două formațiuni au un grup parlamentar comun, iar PLR, condus de Călin Popescu Tăriceanu, nu a reușit să se înscrie la tribunal, informează romanialibera.ro.

PC și PLR au împreună 45 de parlamentari, dar o parte dintre aceștia amenință că vor demisiona dacă se realizează fuziunea. În caz că pierderile vor fi minime, noul partid va juca un rol important pe scena politică, fiind al patrulea ca număr de parlamentari. În situaţia unor dezertări masive, nemulțumiții vor trece în tabăra Opoziției, sprijinind moțiunea de cenzură a PNL, relatează sursa citată.

Potrivit liderului PC, Daniel Constantin, discuția decisivă va avea loc peste două săptămâni. El a estimat că șansele de realizare a proiectului sunt foarte mari. Noua formulă de conducere ar urma să fie asigurată de către doi co-președinți: Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu. Alegerile pentru conducerea centrală a noului partid vor avea loc la 1 ianuarie 2017.

Prin fuziune, PC ar urma să își schimbe denumirea și sigla, iar în teritoriu să se unească cu filialele PLR. De asemenea, Daniel Constantin a susținut că partidul nou-creat va merge singur în alegeri. „Este nevoie de un al treilea pol politic în România, pe lângă PSD și PNL”, a explicat Daniel Constantin. Tăriceanu s-a arătat mai rezervat în declarații, afirmând că sunt discuții cu PC, dar încă nu o negociere, pentru realizarea unei fuziuni cu PLR, existând și la PC “dorința de a analiza această formulă”. Acesta a precizat că este normal ca fiecare dintre cele două partide să analizeze întâi în plan intern, „să sondeze terenul, să vadă care este sau nu disponibilitatea pentru un asemenea proiect polic”.


Sursa: romanialibera.ro
Sursa foto: psnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Congresul PC a aprobat fuziunea cu PLR. Se formează a treia forţă politică?

19 Jun 2015 1386

Ştiripesurse.ro Dan Voiculescu, reacție explozivă la fuziunea dintre PC și PLR

16 Mar 2015 1859