Cărțile scrise în închisoare de fostul șef al ISU „Dobrogea“, Viorel Costache, coordonate chiar de rectorul unei universități de stat din Constanța

 
Nu doar profesorii universității Ovidius din Constanța au fost coordonatori ai lucrărilor redactate de deținuți pe perioada detenției. Chiar rectorul Universității Maritime din Constanța, Conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur a fost îndrumătorul a două cărţi ale lui Viorel Costache - fostul șef al ISU Dobrogea. Este vorba despre lucrările „Gestionarea situaţiilor de urgenţă produse de incendii de mari proporţii în zone greu accesibile, cu impact major asupra vieţii şi a mediului” şi „Gestionarea situaţiilor de urgenţă care pot afecta viaţa”, apărute la Editura Ex Ponto.

Citește și: 

Cum a ajuns Costahe după gratii
Amintim că la finele anului trecut, Colonelul Viorel Costache, fostul inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“, a fost pus în libertate. Anul trecut, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Viorel Costache, fostul şef al ISU, alături de Constantin Miroiu, fostul şef al Serviciului Logistic din ISU „Dobrogea“, Virgilia Crina Ciochină, fostul contabil-şef al inspectoratului, şi Vasilică Vasile, fost angajat în cadrul aceluiaşi serviciu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (două acte materiale). În cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Viorel Cobzariu, administrator al unei societăţi comerciale, la data faptei, cu privire la săvârşirea în forma complicităţii a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (două acte materiale).

Citește și:

În rechizitoriu, procurorii arată că, „în perioada 2008 - 2009, în contextul realizării unor lucrări la Centrul de pregătire a scafandrilor de luptă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), proiect finanţat prin Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, inculpaţii Costache Viorel, Miroiu Constantin, Ciochină Virgilia-Crina şi Vasile Vasilică, abuzând de funcţiile pe care le deţineau, au trucat licitaţia organizată în scopul menţionat mai sus, în aşa manieră încât lucrarea respectivă a fost atribuită unei firme administrate de inculpatul Cobzariu Viorel, costurile manoperei şi materialelor ridicându-se la un preţ de zece ori mai mare decât preţul pieţei“.

Cine este profesorul îndrumător
Actualul rector al UMC a fost aleasă pentru această funcție în 2012. Conf. univ. dr. ing. Violeta-Vali Ciucur s-a născut pe 29 decembrie 1965 la Brăila. În anul 1984 a absolvit Liceul „Nicolae Bălcescu" din Brăila, iar în anul 1989 Facultatea de Energetică şi Electrotehnică a Universităţii Politehnice din Bucureşti. Ulterior a absolvit şi studiile de doctorat în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. Printre articolele şi cărţile scrise de Violeta-Vali Ciucur amintim „Reglarea turaţiei motorului termic", „Materiale electrotehnice - note de curs pentru studenţi", „Maşini electrice - note de curs pentru studenţi", „Probleme de câmp electromagnetic", „Teste de electrotehnică, automatică şi instalaţii". 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fosta conducere a ISU Dobrogea, achitată definitiv! Motivarea judecătorilor

02 Dec 2022 2499

Breaking News Viorel Costache, fostul șef al ISU Dobrogea, achitat definitiv!

25 Nov 2022 3281

Achitare pentru fosta conducere a ISU Dobrogea! Pronunțarea în apel, amânată peste trei săptămâni

03 Nov 2022 1773

Toți inculpații, achitați în primă instanță! Final de proces în dosarul foștilor șefi ai ISU Dobrogea, trimiși în judecată de DNA!

19 Sep 2022 1683

Fosta conducere a ISU Dobrogea, achitată în primă instanță! Apelul, amânat pentru septembrie

21 Jun 2022 1704

Dosarul în care Viorel Costache, fostul șef al ISU Dobrogea, a fost achitat, în primă instanță, merge mai departe la Curtea de Apel

02 Nov 2021 2531

Fosta conducere a ISU Dobrogea, trimisă în judecată de DNA, achitată. Apelul dosarului, amânat pentru octombrie

14 Jun 2021 3860

Viorel Costache, fostul șef al ISU Dobrogea, achitat. Procurorii DNA, nemulțumiți. S-a stabilit primul termen în apel

09 Apr 2021 3787

Dosar al procurorilor militari din DNA Viorel Costache, fostul inspector-şef al ISU „Dobrogea”, a fost achitat. Decizia, contestată (document)

29 Feb 2020 3854

Viorel Costache, fostul inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, va fi audiat luna viitoare

16 Sep 2019 2377

Moment emoţionant. De Ziua Pompierilor, un tânăr şi-a cerut iubita în căsătorie pe Faleza Cazinoului din Constanţa

13 Sep 2019 5089

Un nou termen în dosarul de DNA Judecătorii vor să vadă ce a descoperit Curtea de Conturi la ISU Constanţa în 2009

02 Aug 2019 2019

Foşti şefi din ISU „Dobrogea“, trimişi în judecată de DNA. Dosarul, amânat

07 Mar 2019 2600

Mandate de aducere în dosarul fostei conduceri a ISU Constanţa

06 Feb 2019 2783

Fostul şef al ISU Constanţa, trimis în judecată de DNA. Magistraţii au stabilit un nou termen

19 May 2018 2814