Ce drepturi are moldoveanul Ghennadii Vartic, cu convingeri budiste, în închisorile româneşti

   Deținutul, Ghennadii Vartic, un cetățean al Republicii Moldova, care în prezent ispășește o sentință de 25 de ani de închisoare, în România, s-a plâns că în timpul detenție sale, din  1998, autoritățile închisorii au refuzat să-i ofere acestuia o dietă vegetariană, în conformitate cu convingerile sale budiste.
    Curtea Europeană pentru Drepturilor Omului de la Strasbourg, a obligat România să-i plătească bărbatului, în vârstă de 40 de ani, 3.000 de euro daune și 200 de euro  cheltuieli de judecată, pentru că i-a încălcat libertățile religioase.
     Până în 2007 Vartic, care a fost ateu înainte să devină budist, a primit mâncare de la familia sa, în conformitate cu convingerile sale religioase, dar autoritățile au interzis astfel de favoruri,  limitând astfel aportul de alimente.
      Autoritățile de la București, au declarat că unii prizonieri declară că au anumite convingeri religioase pentru a obține un regim alimentar privilegiat. Cu toate acestea, instanța a decis nu a existat nici o dovadă că acest lucru a fost valabil și în cazul lui Vartic.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.