Ce infracţiuni au surprins camerele video din Medgidia „Au scăzut cazurile închise cu autor necunoscut”

De mai bine de jumătate de an, municipiul Medgidia este supravegheat în permanență de un sistem performant de camere video. 54 de camere fixe și 27 mobile veghează asupra urbei, iar rezultatele încep să apară, susţin reprezentanţii administraţiei publice locale.

Agenții care monitorizează camerele din biroul Poliției Locale, notează și raportează toate evenimentele surprinse de camerele video. Numai în perioada august – ianuarie, au fost identificate infracțiuni de distrugere (autoturisme zgâriate, automate de cafea distruse, spații comerciale, sau geamuri de locuințe), furturi (stâlpi de iluminat, pubele), precum și imagini cu o femeie care a fost tâlhărită în centrul orașului. Camerele supraveghează și traficul, așa că toate accidentele sunt surprinse de camerele video, potrivit unui comunicat de presă.

Materialele video sunt păstrate timp de 30 de zile, timp în care orice cetățean poate face o cerere pentru a avea acces la imagini. Mai mult, înregistrările pot constitui probe în instanță.

Imaginile care surprind fapte infracționale sunt trimise către Poliția Medgidia care le folosește în cadrul investigațiilor. Şeful Biroului Investigații Criminale, comisar Constantin Rădoacă, declară: „Pentru prima dată în istoria postdecembristă, rata infracționalității a scăzut cu 40% în Medgidia. Au scăzut și cazurile închise cu A.N. (autor necunoscut), iar descurajarea infractorilor de către aceste camere poate fi una dintre cauze.” Acesta a mai declarat că două persoane acuzate de furt au fost prinse cu ajutorul imaginilor video.

Având în vedere eficiența camerelor video, Primăria Medgidia are în plan extinderea sistemului de supraveghere: „Proiectul de monitorizare a făcut parte din Planul Integral de Dezvoltare Urbană, ca un proiect pentru creșterea siguranței cetățenilor. Acesta a avut două componenete: prevenirea faptelor de tip infracțional și identificarea infractorilor cu consecințe de a asigura probele necesare pentru penalizarea acestora. Sistemul de supraveghere instalat suportă un număr de peste o mie de camere video, însă extinderea se va face treptat și avem în plan să începem chiar de anul acesta.”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi bărbați au fost puși după gratii la Poarta Albă, județul Constanța. Ce fapte au comis

28 Mar 2024 508

Cinci tineri, reținuți pentru că ar fi sustras din mai multe mașini, în Medgidia, județul Constanța. Ce au constatat polițiștii?

28 Mar 2024 475

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

28 Mar 2024 358

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 616

Handbal CS Medgidia, învinsă în Cupa României de CSM București (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 458

#DobrogeaDigitală Măcin în anul 1879 - „Tutunul se cultivă mai în toate satele acestui district“

27 Mar 2024 759

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 609

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 518

#DobrogeaDigitală Comerțul tulcean din anul 1879 - „Industria din oraşul Tulcea şi din toată Dobrogea este încă nulă“ (II)

26 Mar 2024 942

Oficial de la IJJ Constanța despre suspectul de trafic de droguri depistat la Medgidia

26 Mar 2024 547

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 2779

#DobrogeaDigitală Comerțul tulcean din anul 1879 - „Vânzarea lânurilor s-a făcut sub condiții deplorabile“ (I)

25 Mar 2024 1071

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen, mâine, la Curtea de Apel Constanța! Unul dintre judecători a formulat o declaraţie de abţinere. S-a respins

25 Mar 2024 919

Incident la Medgidia. Trei tineri prinși de jandarmi cu substanțe interzise (FOTO)

25 Mar 2024 467

Lupte CS Medgidia, locul întâi pe cluburi la Memorialul „Nicolae Gheorghe“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 497