Ce spune Raed Arafat Ce trebuie să faci în caz de cutremur

Secretarul de stat din MAI Raed Arafa a explicat că, în caz de cutremur, dincolo de consolidarea clădirilor, este necesar ca mobila şi aparatura din interiorul acestora să fie bine fixate, iar populaţia să aibă provizii pentru minimum trei zile.
 
Secretarul de stat, care conduce Departamentul de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă din MAI, a mai spus că, tot în caz de cutremur, orice om ar trebui să aibă în casă provizii pentru minimum 72 de ore.  

“Adică: apă, mâncare pentru trei zile, totdeauna să le ai la tine acasă.”, a declarat Raed Arafat pentru Mediafax.

El a subliniat, pe de altă parte, că populaţia face parte din sistemul de intervenţie şi că este nevoie de voluntari în cazul unor calamităţi.

“Bucureştiul trebuie să fie pregătit pentru intervenţie, dar Bucureştiul nu va interveni singur în Bucureşti. Niciodată, într-o ţară ca România, nu se va aştepta ca Bucureştiul să facă faţă singur (în cazul unui seism mare - n.r.), este imposibil. Trebuie să pregătim o ţară întreagă să intervină nu numai în Bucureşti. Sistemul naţional de intervenţie trebuie să fie pregătit să reacţioneze integral şi integrat la orice situaţie. Am reuşit să obţinem autorizaţie din partea ONU pentru prima echipă de pompieri pentru căutare-salvare. Acum planul nostru este ca în fiecare judeţ să avem câte o astfel de echipă în următorii patru-cinci ani. Pregătirea personalului de intervenţie este la fel de importantă ca şi pregătirea populaţiei. O ţară întreagă va răspunde în situaţia unei calamităţi. Zona neafectată va fi cea care va interveni în zona afectată", a adăugat Arafat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sfaturi utile în caz de cutremur

24 Sep 2016 2080

Sfaturi importante de la ISU „Dobrogea” Cum să te comporţi în caz de cutremur

05 Mar 2016 2579

Revista presei locale

24 Nov 2014 1476