Cea de-a XIV-a Reuniune anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est a vut loc la Sibiu

Poliţia Română, Ambasada Statelor Unite ale Americii și Fundația Hanns Seidel au organizat cea de-a XIV-a Reuniune anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est.
 
În perioada 19 – 22 septembrie a.c., la Sibiu, a avut loc cea de-a XIV-a Reuniune anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Sud-Estul Europei.
 
Evenimentul a reunit experţi din domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii organizate, atât la nivel strategic, cât şi operațional, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Ministerului Public, Serviciului Român de Informaţii, principalelor structuri de resort din străinătate, cât şi organizaţiilor/organismelor internaţionale: EUROPOL, INTERPOL, FRONTEX, SELEC.
 
Deschiderea reuniunii a fost făcută în prezența doamnei Abigail Rupp, adjunctul şefului misiunii diplomatice al Ambasadei S.U.A. la București și a domnului Daniel Horodniceanu, procuror – șef al D.I.I.C.O.T..
 
În discursul său de deschidere, doamna Abigail Rupp, adjunctul şefului misiunii diplomatice al Ambasadei S.U.A. la București a exprimat  aprecierea structurilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii față de profesionalismul ofițerilor români de poliție, mulțumind în numele acestora pentru excelenta colaborare.
 
De asemenea, șeful Poliției Române, domnul chestor principal de poliție Bogdan Despescu a subliniat că, ,, organizarea acestui eveniment de către Poliția Română, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii și Fundației Hanss Seidel, demonstrează încă o dată angajamentul nostru ferm în susţinerea eforturilor internaționale de aplicare a legii, în special în materia combaterii proactive a criminalităţii, contribuind astfel la asigurarea securității în întreaga zonă europeană”.
 
Pe parcursul celor patru zile, experții în combaterea criminalității organizate au avut o serie de dezbateri, întâlniri bilaterale și evaluări pe teme de actualitate, precum dimensiunea internațională a criminalității organizate, rolul crimei organizate în circularea bunurilor provenite din infracțiuni, provocările cu care se confruntă agențiile de aplicare a legii în era criptării, tendințe și tipologii în domeniul traficului de persoane și migrației ilegale, combaterea terorismului, combaterea traficului de droguri și a narco-terorismului, situația actuală a criminalității informatice și amenințările asupra domeniului de afaceri.
 
Reamintim că, Reuniunea anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Sud-Estul Europei reprezintă un reper important al agendei activităţilor de cooperare poliţienească internaţională derulate de Inspectoratul General al Poliţie Române. În actualul context de securitate, demersurile întreprinse de România, inclusiv la nivelul întăririi parteneriatelor cu principalele organizații polițienești internaționale, consolidează tot mai mult rolul de pilon de stabilitate și securitate al țării noastre în regiune.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avansări de Ziua Poliției Române, la Tulcea!

25 Mar 2024 602

IPJ Constanța Ziua Poliției Române. Mesajul transmis de chestorul de poliție Dumitru Bîltag

25 Mar 2024 484

Polițist din Covasna, cercetat pentru acte sexuale cu două minore și pornografie infantilă!

20 Mar 2024 662

Poliția Română dă alerta asupra unei noi metode de fraudă pentru clienții băncilor

17 Mar 2024 544

Poliția Română scoate la concurs 400 de posturi. Câte sunt la IPJ Constanța

15 Mar 2024 1835

Poliția Română Peste 200 de percheziții astăzi, pentru combaterea infracționalității (VIDEO)

06 Mar 2024 623

Percheziții efectuate în județul Constanța și alte nouă județe pentru înșelăciune și fals

04 Mar 2024 712

Bărbat pus sub urmărire pentru tâlhărie calificată, depistat de polițiști în gara CF Constanța

24 Feb 2024 546

VIDEO Un tânăr mascat, filmat când intra într-o casă din Constanța! Percheziții

21 Feb 2024 1844

Acțiuni ale poliției în unitățile de învățământ preuniversitar

18 Feb 2024 413

Știri Constanța Transporturi agabaritice pe ruta Ovidiu – Vama Veche

11 Feb 2024 563

Amenzi aplicate de polițiști în porturile maritime și fluviale! Ce nereguli au constatat în județul Tulcea

04 Feb 2024 587

În București și județul Teleorman Flagrant delict, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc

29 Jan 2024 862

Peste 800 de șoferi au rămas fără permis de conducere în ultimele 24 de ore

29 Jan 2024 542

Verificări, acțiuni și sancțiuni Cum a acționat Poliția pentru siguranța elevilor în ianuarie 2024 (VIDEO)

28 Jan 2024 685