Chevron pleacă din România

Compania americană Chevron a anunţat că va renunţa la concesiunile de zăcăminte de gaze de șist din țara noastră, anunță Bloomberg și The Wall Street Journal, citând oficiali ai companiei. Chevron, conform Cotidianul.ro.

Astfel, Chevron  renunță la proiectele din România legate de explorarea gazului de șist. Compania își explică poziția în legătură cu renunțarea la explorarea gazelor de șist într-un comunicat.

„În 2014, Chevron România a finalizat activitățile de explorare a concesiunii Bârlad, precum și un studiu geofizic 2-D realizat în două dintre cele trei concesiuni din regiunea Dobrogea. Chevron România confirmă intenția de a renunța la planurile sale pentru aceste concesiuni în 2015. Aceasta este o decizie de afaceri luată în urma evaluărilor proiectului din România, care nu poate concura în acest moment într-un mod favorabil cu alte oportunități de investiție din portofoliul global al Chevron. Rezultatele lucrărilor din România vor fi predate ANRM și vor rămâne în custodia statului. Confidențialitatea informațiilor de acest gen este menținută în conformitate cu legislația din România.Chevron nu comentează și nu dezvăluie cifre de business”, se arată într-un comunicat al companiei, transmis la solicitarea Digi24.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.