UPDATE 1. Poziţia lui Alexandru Bajdechi. CJE Constanţa „Semnătură Preşedintelui Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, falsificată în interese personale“

 
Pe biroul directorului Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“ din Constanţa a apărut, ieri, o scutire în numele Preşedintei Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Constanţa, Apetroaei Miruna-Maria, prin care, această solicită motivarea absenţelor elevului Andrei Eduard Burghelia din perioada 31 martie – 8 aprilie.
 
Aparent, acest elev, preşedinte al Consiliului Şcolar al liceului mai sus menţionat şi preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, ar fi participat că „reprezentant al CJE“ la mai multe activităţi organizate de acest consiliu.
 
„Este de menţionat faptul că acest elev fiind preşedintele unui Consiliu Şcolar este şi membru cu drept de vot în Adunarea Generală  a Consiliului Judeţean al Elevilor, dar NU este reprezentant CJE deoarece nu ocupă nicio funcţie în Bex-ul acestei organizaţii“, au declarat reprezentanţii CJE Constanţa.
 
„În scutirea înaintată doamnei director de la liceul «Virgil Madgearu» de către Andrei Burghelia sunt menţionate următoarele motive pentru absentatul lui din această perioada: prezenţa la Adunarea Generală a CJE-ului ( probabil cea de pe 2 aprilie, domnul în cauza nu a fost atât de binevoitor încât să şi menţioneze în ce dată a avut loc această Adunare.), Adunarea Generală a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din  România desfăşurată la Cluj Napoca,  şi organizarea proiectului caritabil «I party to help».

Este de menţionat faptul că: la Adunarea de pe 2.04.2015 elevul în cauza a fost prezent în dimineaţă acelei zile la Palatul Copiilor Constanţa pentru a-şi depune  dosarul de candidatura, dar a părăsit sala în jurul orei 12:00. Şedinţa se amânase până la 13:30 din cauza neîmplinirii pragului de cvorum, dar elevul în cauza nu s-a mai prezentat.
Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa nu a fost înştiinţat despre Adunarea Generală a ANOSR şi nu a trimis niciun reprezentant nefiind parteneri cu instituţia menţionată.

Preşedintele Liceului Tehnologic «Virgil Madgearu» nu s-a implicat în organizarea proiectului «I party to help», nu a fost prezent la desfăşurarea acestuia şi chiar dacă ar fi fost, proiectul s-a desfăşurat într-o zi din săptămâna «Şcoală Altfel» începând cu ora 21:00, deci nu avea motiv de absentat de la orele de curs.

Singură scutire pe care, Preşedinta Miruna Apetroaiei i-a făcut-o elevului Andrei Burghelia este înaintată în dată de 25.03.2015 pentru prezenţa la Adunarea Generală de la acea dată.

Având în vedere faptul că scutirea înaintată de acest elev către direcţiunea liceului mai sus menţionat are numărul de înregistrare falsificat deoarece numărul cu care apare, adică 56, este deja atribuit unui alt document, iar semnătură Preşedintelui CJE şi ştampila CJE sunt falsificate de asemenea, această scutire nu este valabilă, iar elevul care a compus-o va fi sancţionat pentru acest delict grav de falsificare a unui document oficial.


Este inadmisibil faptul că Andrei Eduard Burghelia este Preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa care înaintează plângeri penale şi îi acuză pe profesorii din Inspectorat şi pe colegii lui de abuzuri şi de conflict de interese, însă, cu toate acestea, el îşi foloseşte funcţia de Preşedinte CSE în interese personale. Se ştie foarte bine, că acest elev are o multitudine de absente, peste limita admisă, şi falsificarea acestei scutiri pe o dată atât de îndelungată i-ar fi motivat o bună parte dintre aceste, iar consecinţele absentismului sau s-ar fi diminuat.

Deasemenea, este de amintit faptul că studentul la Drept, Bajdechi Alexandru, care susţine soluţionarea problemelor într-un mod legal şi corect, şi care a criticat în nenumărate rânduri Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa «din punctul de vedere al unui student la Drept», sprijină  din toate punctele de vedere avest elev, Preşedinte al asociaţiei pe care a înfiinţat-o“, au povestit reprezentanţii CJE Constanţa.

UPDATE 1, ora 13.35

Contactat telefonic, Alexandru Bajdechi a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că nu este surprins că se ivesc aceste certuri.

„Nu mă miră că se nasc certuri. Am fost doi ani în conducere, iar ei se împart în două tabere: a celor care se luptă cu Ministerul Educaţiei pentru a schimba în bine învăţământul românesc şi a celor care vor să se pună bine cu Ministerul Educaţiei pentru a da bine la CV. Fiecare parte încearcă să îşi spună punctul de vedere. Din ce am văzut, se doreşte denigrarea lui Andrei Burghelia. Mi se pare foarte ciudat, dar în acelaşi timp previzibil. Lucrurile acestea le-am trăit şi eu“, a declarat Alexandru Bajdechi. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Anonim

08 May, 2015 12:08

In sfarsit cei de la CJE Constanta s-au trezit. Intr-adevar una este sa pari sfant, si alta este sa fii!... Bravo CJE Cta ca ati dat cartile pe fata! Mult succes in continuare!

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.