CNC al PDL discută astăzi propunerile avizate vineri de către Colegiu Director

Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PDL va discuta sâmbătă şi va aproba eventual propunerile avizate, vineri, de Colegiul Director al formaţiunii, printre acestea numărându-se alegerea uninominală a conducerii şi acordarea de către Colegiu a derogărilor de la vechime pentru candidaturi. Colegiul Director al PDL a dezbătut, vineri după-amiază, introducerea în statutul partidului a unor criterii de integritate pentru membri, precum şi propunerea ca cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii, potrivit Mediafax.

Surse din partid au declarat că membrii Colegiul Director al PDL au decis, vineri seară, să respingă propunerea de modificare a statului potrivit căreia membrii PDL trimişi în judecată sunt suspendaţi automat din partid. Liderul PDL Elena Udrea a declarat, apoi, că în Colegiul Director s-a decis ca suspendarea unui membru să se poată face indiferent dacă se începe urmăririea penală sau dacă existenţă doar o plângere, în funcţie de afectarea imaginii PDL, care va fi stabilită de Comisia de Integritate.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, vineri, că membrii Colegiului Director au "optat" pentru prevederile actualului statut în privinţa sancţiunilor, iar, "de principiu", problema suspendării celor trimişi în judecată va fi reglementată într-un cod etic elaborat de noua conducere.

Pe de altă parte, surse democrat-liberale au declarat că membrii Colegiului Director al PDL au decis ca derogarea de la criteriul vechimii necesare în formaţiune pentru cei care candidează la funcţiile de conducere să poată fi făcută la cerere. De asemenea, Voinescu, a declarat, vineri seară, că liderii PDL au decis ca dacă un membru care vrea să candideze la prima funcţie în partid nu are cinci ani vechime, cum cere statutul, va putea obţine o derogare, aceasta urmând să fie acordată de către Colegiul Director.

Tot Colegiul Director al PDL a decis să propună Consiliului Naţional de Coordonare ca cei patru prim-vicepreşedinţi ai formaţiunii şi secretarul general să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii, au declarat surse democrat-liberale.

O modificare propusă la statut este ca membrii care doresc să promoveze o moţiune pentru obţinerea conducerii partidului să depună proiectul cu cel puţin 30 de zile înainte, faţă de 40 de zile, cum este în prezent, însoţit de numele liderului şi semnăturile a 35 de membri care formează grupul de promovare.

Liderul moţiunii care obţine majoritatea voturilor valabil exprimate din turul 1 sau 2, va deveni preşedinte al partidului, iar cei 35 de semnatari vor deveni membri ai CNC. În textul actual al statutului se prevede că din cei 35 semnatari, primii 4 vor deveni prim-vicepreşedinţi ai partidului, iar al cincilea va fi secretar general. În propunerea de modificare a statutului, adoptată de Colegiu, se prevede că cei 4 prim-vicepreşedinţi, secretarul general se aleg prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii, secretarii generali adjuncţi şi secretarii executivi.

De asemenea, Colegiul Director al PDL a decis să propună conducerii democrat-liberale ca pe 14 mai să aibă loc Convenţia Naţională, la ora 11, la Palatul Parlamentului, cu 30 de zile înainte de această dată urmând să expire termenul de depunere a moţiunilor, a declarat Voinescu.

Sursa: http://www.realitatea.net/


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 518

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1192

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1574

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1387

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 682

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 948

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1129

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 729

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1005

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 883

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1278

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 764

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257