UPDATE. Colegiu Prefectural la Prefectura Constanța. Ce subiecte se află pe ordinea de zi (galerie foto)

Instituția Prefectului Constanța organizează astăzi Colegiul Prefectural cu următoarea ordine de zi: 

1. Protejarea și menținerea integrității fondului forestier național administrat de către Direcția Silvică Constanța ca măsură determinantă pentru viitorul silviculturii județului și pentru protecția mediului ambiental
 
Prezintă: Domnul Ion Bogdan – Director executiv – Direcția Silvică Constanța
 
 2. Prezentarea măsurilor care vor fi luate pe perioada Sărbătorilor de iarnă 2017-2018 în vederea verificării respectării normelor legale în privința depozitării şi vânzării produselor agroalimentare, comercializării materialelor pirotehnice şi a pomilor de Crăciun; măsuri dispuse în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică pe perioada sărbătorilor.
 
Prezintă:
-Doamna Cristina Mihaela Schipor - Director executiv – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța
-Doamna Silvana Cristescu - Director executiv – Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța
-Domnul Horia Constantinescu – Comisar șef adjunct - Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor  Constanța
-Domnul Constantin Dancu – Împuternicit Inspector Șef  - Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța
-Domnul Daniel Gheorghe Popa – Inspector Șef – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța
 
-Domnul Constantin Dima – Inspector Șef – Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța

-Domnul Laurențiu - Cristian Cicu   - Director - Garda de Coastă Constanţa
 
3. Diverse


UPDATE: ora 11.45

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța a anunțat zeci de controale la hoteluri și unități de alimentație publică. 

”Sperăm că nu vor exista probleme" a anunțat Cristina Schipor. Aceasta spune că până pe 22 decembrie vor fi verificate unitățile de înfrumusețare. 

Controale în piețe și supermarketuri anunță și DSVSA Constanța. 

În atenția inspectorilor DSVSA vor intra magazine alimentare, brutării, patiserii, deopozite, abatoare, dar și restaurane și alte unități de alimentație publică. În acest sens au fost formate patru echipe de inspectori care vor asigura permanența. Sacrificarea porcilor se va realiza doar în abatoare autorizate unde se va efectua și examenul trichinelogic. Deocamdată la probele efectuate nu a fost depistată trichineloză. 

La rândul lor, comisarii de la CJPC Constanța vor merge și ei în controale. Aceștia vor verifica ca produsele scoase la comercialiare să fie conforme, să nu fie expirate, să conțină toate datele de identificare. Comisarii CJPC vor verifica și promoțiile anunțate, astel încât consumatorii să nu fie înșelați. Totodată, CJPC va asigura permanența în perioada sărbătorilor de iarnă.

UPDATE. ora 11.25

Constantin Dancu, inspectorul șef al IPJ Constanța a precizat că polițiștii desfășoară în această perioadă zeci de controale, pentru ca Sărbătorile de Iarnă să se desfășoare în siguranță.

Și IJJ Constanța va desfășura o serie de activități pentru asigurarea ordinii publice. Totodată Constantin Dima, inspector șef IJJ Constanța, a anunțat că jandarmii vor fi prezenți la toate manifestările care se vor desfășura în această perioadă. 

Daniel Gheorghe Popa, inspector șef al ISU Dobrogea, a anunțat că deja au fost demarate controale la unități de cazare, restaurante, biserici.

"Au fost aplicate 70 de avertismente și 15 amenzi. De asemenea, ISU a acordat avize pentru 37 de agenți economici care vor comercializa materiale pirotehnice" a spus Daniel Gheorghe Popa inspectorul șef al ISU Dobrogea. Valoarea amenzilor aplicate de ISU este de 34.5000 dr lei

De asemenea, reprezentanții Gărzii de Coastă spun că vor fi la datorie 24 de ore din 24 și că a fost suplimentat numărul personalului de la punctele de trecere a frontiereii. 

UPDATE: ora 11.15

A început ședința Colegiului Prefectural. 

Ion Bogdan de la Direcția Silvică Constanța prezintă starea fondului forestier din județul Constanța, despre care spune că ocupă 38.4000 de hectare. 

"Anul acesta am executat 1.300 de acțiuni pentru depistarea celor care sustrag bunuri forestiere. Au fost stabilite 248 de contravenții, în valoare de peste 200.000 de lei. Nu în ultimul rând, direcția este în litigiu cu șapte comune pentru că sunt suprapuneri de terenuri care aparțin Direcției Silvice și UAT-urilor în cauză" a spus Ion Bogdan. Acesta a mai adăugat că la nivelul județului Constanța, nivelul de sustragere a materialui forestier este mic. În schimb sustrageri sunt înregistrate în zona de vest a judetului care este mai saracă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 509

Constanța Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi a Colegiului Prefectural

26 Mar 2024 473

Constanța Primul Colegiu Prefectural va avea loc mâine. Iată ce se află pe ordinea de zi

01 Feb 2024 638

Ce măsuri vor fi luate în județul Constanța pentru sărbatori de iarnă în siguranță

20 Dec 2023 1110

Ultimul colegiu Prefectural Prezentări ale AJOFM Constanța, AJPIS Constanța și ISJ Constanța

23 Oct 2023 951

Constanța Rezultatele provizorii ale Recensământului populației și al locuințelor, prezentate în cadrul Colegiului Prefectural

18 May 2023 1301

UPDATE Direcția Județeană pentru Cultură, Direcția pentru Agricultură Județeană și ITCSMS Constanţa, la bilanț (GALERIE FOTO)

16 Feb 2023 1587

LIVE-TEXT Ședință a Colegiului Prefectural Constanța. Patru instituții prezintă bilanțurile activității pentru anul 2022 (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Feb 2023 1789

LIVE VIDEO-TEXT Colegiul Prefectural al Județului Constanța prezintă raportul de activitate pe anul 2022 (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Feb 2023 1534

Nedeclararea corectă a impozitelor constănțenilor, în vizorul ANAF. Ce raport a prezentat Inspecția Fiscală pentru anul 2022

27 Oct 2022 2357

Colegiul Prefectural, în manieră inedită. Prezentări ale reprezentanților ANIF, ABADL și AJFP Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

27 Oct 2022 1935

Rapoarte prezentate de instituții constănțene, în ultimul Colegiu Prefectural. Detalii

22 Sep 2022 1078

Constanța Pregătirile pentru noul an școlar, analizate în ultimul Colegiu Prefectural. Ce subiecte au mai fost discutate

01 Sep 2022 1298

Autoritățile locale, pregătite pentru Paște și 1 Mai! Ce efective vor fi pe străzile din județul Constanța (VIDEO)

19 Apr 2022 1911

Constanța ABADL a pregătit plajele pentru perioada sărbătorilor. „Ne așteptăm pentru 1 Mai la un aflux mare de turiști”

18 Apr 2022 1590