Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, primit de premierul Victor Ponta

 
Premierul Victor Ponta l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Philip M. Breedlove, prilej cu care șeful Guvernului român „a mulțumit pentru angajamentul NATO în consolidarea capacității de apărare a României și a reconfirmat angajamentul țării noastre pentru îndeplinirea obligațiilor asumate ca stat membru NATO", informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, în discuția referitoare la contextul regional de securitate, au fost menționate măsurile NATO de reasigurare a Aliaților estici, inclusiv România, precum și inițiativele în același sens în plan bilateral cu SUA.

„Primul Ministru Victor Ponta a apreciat sprijinul și atenția acordate de NATO flancului estic, inclusiv regiunii Mării Negre. De asemenea, a exprimat aprecieri pentru contribuția substanțială a SUA în vederea implementării măsurilor adoptate la Summit-ul NATO din Marea Britanie, cu accent pe cele care vizează consolidarea apărării colective. În context, a subliniat sprijinul ferm al României pentru punerea în aplicare cu succes a Planului de acțiune al NATO pentru creșterea capacității operaționale, care asigură o prezență NATO pe teritoriul Aliaților estici, inclusiv în țara noastră", informează sursa citată.

Comunicatul Executivului mai notează că vizita Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa are loc în contextul desfășurării la București a Conferinței organizate de Comandamentul European al SUA (EUCOM), la care participă șefi ai statelor majore generale din Europa Centrală.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primul Ministru Victor Ponta l-a primit astăzi la Palatul Victoria pe Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), Generalul Philip M. Breedlove

31 Mar 2015 796