Companiile chineze au acces la informații secrete privind reactoarele 3 și 4, deși nu oferă garanții privind realizarea proiectului

Potrivit HotNews.ro, Romania nu are nici acum o strategie energetica adaptata la situatia geopolitica actuala, chiar daca potrivit promisiunilor actualului Guvern ar fi trebuit finalizata inca din toamna anului trecut.

In conditiile in care nu este cunoscut mixul energetic pe care se va putea baza Romania in urmatorii 20-30 de ani, este de neinteles cum Guvernul Ponta decide, fara nicio consultare publica, proiecte in domeniul energiei nuclere pe o perioada de 40-50 de ani, a declarat pentru HotNews.ro Lucian Bode, fost ministru al economiei.

Bode critica faptul ca Guvernul ofera unei companii chineze accesul la informatii privind reactoarele nucleare, fara a exista vreo siguranta ca aceasta va face vreo investitie. Bode mai ridica semne de intrebare si asupra modului in care va fi stabilit noul sistem de redevente petroliere, proces tinut secret pana dupa alegeri. O alta intrebare este legata de modul in care micii consumatori si consumatorii casnici de energie electrica vor suporta ajutorul de 750 milioane de euro dat marilor consumatori.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatorul Nicolae Moga speră ca în 2015 să fie semnat contractul pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

10 Jan 2015 2885

Noi veşti privind proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

25 Sep 2014 1994