Comuna Cumpăna a fost gazda unei delegaţii din Regatul Belgiei (galerie foto)

O delegaţie din Regatul Belgiei, condusă de primarul oraşului Anderlecht, Eric Tomas, s-a aflat astăzi, 12 iulie, la Cumpăna. Delegaţia, din care au făcut parte şi doamna deputat Isabelle Emmery, domnul Fabrice Cumps, consilier municipal, doamna Sophie Cocksaw şi doamna Melania Cojocaru, au fost întâmpinaţi de primarul comunei, ec. Mariana Gâju, şi de viceprimarul Florin Neagu. Întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Cumpăna.
Pe parcursul vizitei, au avut loc discuţii privind oportunităţile viitoare de colaborare şi cooperare în cadrul proiectelor europene. Eric Tomas, primarul oraşului Anderlecht, aflat pentru prima oară la Cumpăna, a declarat că „este o experienţă foarte frumoasă şi a fost plăcut impresionat de primirea ospitalieră de care a avut parte”. De asemenea, primarul Tomas a aflat din discuţiile cu ambasadorul Ştefan Tinca, despre faptul că „doamna primar este foarte activă, foarte dinamică”, iar pentru viitor are în plan la Bruxelles un proiect de înfrăţire atât cu oraşe mari, cât şi cu localităţi mai mici”.
            Deputatul Isabelle Emmery a adăugat că are o impresie excelentă despre Cumpăna pentru că „am fost primiţi superb şi, totodată, într-un mod sensibil, iar Cumpăna este un loc în care dorim să revenim”. la rândul său, consilierul municipal Fabrice Cumps a menţionat că „şcolile sunt cele mai importante pentru viitor, iar şcoala, în general, serveşte copiilor să înveţe, dar şi să aibă experienţe de viaţă şi ar fi o idee foarte bună ca elevii din Cumpăna şi Anderlecht să aibă un schimb de experienţă în viitor”.
            La finalul întrevederii, primarul Mariana Gâju a subliniat: „Pentru mine, această vizită este foarte importantă pentru o viitoare înfrăţire pe parte economică pentru bugetul comunei. Suntem interesaţi şi de implicarea politică a comunelor prin Asociaţia Comunelor din România, dar şi de cea a femeilor care şi-au exprimat deja adeziunea. Să le lumineze Dumnezeu mintea şi să îndemne investitorii să vină în Cumpăna”.
            Facem precizarea că primarul Eric Tomas este de 29 de ani deputat, din care 11 ani  a fost ministru şi cinci ani preşedintele Parlamentului Belgian. Oraşul Anderlecht are un număr de 117.000 de locuitori, din care 3.000 sunt români.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O delegaţie din Cumpăna a dus tradiţiile româneşti în Belgia (galerie foto)

19 Dec 2016 2135

Exemplu de bune practici în administraţia publică Delegaţii din Republica Moldova şi din Belgia, în vizită la Primăria Cumpăna

13 Jul 2015 2468