Comunicatul doctorului Şerban Cocioba referitor la Raportul medical privindu-l pe pacientul Nicuşor Constantinescu

Acest comunicat este una din reactiile pe care le voi avea, ca urmare a calomnierii mele publice din ultimele zile in presa din Romania. Rog publicarea lui pentru clarificarea situatiei create.
Va multumesc ,
Serban Cocioba M.D.

                                                                   Comunicat
07/08/2014
Fata de afirmatiile defaimatoare aduse la adresa probitatii mele morale si profesionale vizavi de raportul medical privindu-l pe pacientul Constantinescu Nicusor Daniel, fac urmatoarele precizari:
• Pe teritoriul Statelor Unite ale Americii practica medicinei se face in baza studiilor de specialitate absolvite si a licentelor aferente. Licenta mea de practica este valabila inclusiv la data prezentului comunicat. Contestarea capacitatii mele profesionale se poate face in S.U.A. doar de catre institutiile abilitate.
• Raportul medical privindu-l pe pacientul Constantinescu Nicusor Daniel, are la baza studierea dosarului medical furnizat de spitalul John Hopkins din Baltimore, Maryland si cele trei scrisorile medicale ale doctorului Mohamad E. Allaf, apostilate de Departamentul de Stat, raportul meu nefacand altceva decat sa le confirme. Sunt gata sa sustin oricand si oriunde conluziile acestui raport.
• Confirmarea de catre Departamentul de Stat a celor trei scrisori medicale de la John Hopkins este trecuta sub tacere de catre cei care defaimeaza raportul medical emis de mine.
• Ii atentionez public pe defaimatorii mei ca imi rezerv dreptul de a-i actiona in instanta pentru atacurile la probitatea mea morala si profesionala.

Regret ca dupa 25 de ani de la revolutie, exista inca in Romania tentatia de a defaima anumite persoane functie de interesele partii defaimatoare. Sper ca aceasta practica va disparea, iar cand acest lucru se va intampla se va putea spune despre Romania ca este o tara in care se recunosc si se apreciaza valorile.
Inchei cu o intrebare retorica: De ce in Statele Unite ale Americii sunt de peste 30 de ani un medic apreciat si respectat, iar in Romania sunt atacat si prezentat ca fiind un om de cea mai joasa speta? Cand veti gasi raspunsul la aceasta intrebare, Romania va evolua in adevaratul sens al cuvantului.
Serban Cocioba, M.D.

Nota Redacţiei:
Facem precizarea că am publicat integral comunicatul trimis redacţiei noastre fără a interveni în niciun fel pe text

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.