Consilierul prezidențial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, în vizită de lucru la Washington

Consilierul prezidențial pentru politică externă Bogdan Aurescu a efectuat, în perioada 28-30 iunie 2016, o vizită de lucru la Washington.
 
Ambasada României în SUA a transmis faptul că  în cadrul vizitei, Bogdan Aurescu a avut întâlniri cu Charles Kupchan, consilier al președintelui SUA și senior director pentru Afaceri Europene în cadrul Consiliului Național de Securitate al SUA, Rose Gottemoeller, sub-secretar de stat pentru securitate internațională și controlul armamentelor la Departamentul de Stat și recent desemnată în calitate de Secretar General adjunct al NATO, Hoyt Yee și Bridget Brink, adjuncți ai asistentului secretarului de stat pentru Afaceri Europene și Euro-asiatice, James Townsend, adjunct al asistentului secretarului apărării pentru NATO și Europa din cadrul Pentagonului.
 
În cadrul reuniunilor au fost discutate modalități de dezvoltare și aprofundare a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, pe toate dimensiunile sale, inclusiv în contextul aniversării, în acest an, a 5 ani de la adoptarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre cele două țări, precum și al împlinirii, anul viitor, a 20 de ani de la lansarea Parteneriatului, în 1997.
 
Mai mult decât atât, au fost abordate, în detaliu, obiectivele și prioritățile României și SUA în perspectiva Summitului NATO de la Varșovia. Printre subiectele de discuție s-au mai aflat cele legate de contextul politic și de securitate regional, cu accent pe situațiile din Republica Moldova și Ucraina.
 
Vizita la Washington a consilierului prezidențial Bogdan Aurescu a mai cuprins și întâlniri cu Eric Stewart, președintele AMRO (Consiliul de Afaceri România-SUA), respectiv cu reprezentanți ai unor importante think-tank-uri din capitala americană: generalul James Jones, președintele consiliului director al Atlantic Council, Damon Wilson, vicepreședinte executiv al Atlantic Council, Heather Conley, vicepreședinte al Center for Strategic and International Studies. În cadrul discuțiilor au fost examinate oportunitățile de cooperare cu România și au fost analizate evoluțiile actuale de securitate, mai ales în perspectiva Summitului NATO de la Varșovia, respectiv efectele Brexit asupra relației transatlantice.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua NATO, sărbătorită de Brigada 9 Mecanizată Mărășești

07 Apr 2024 461

Washingtonul își avertizează aliații. China a furnizat Rusiei imagini din satelit în scopuri militare

07 Apr 2024 610

Compozitor, vocalist şi chitarist al legendarei trupe de rock alternativ Nirvana 30 de ani de la moartea lui Kurt Cobain

05 Apr 2024 667

Elite Tournament Ibercup 2024 Academia Hagi Under-14, învinsă în semifinale de Chelsea, după ce a condus la pauză! (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 1957

MAEMinisterul Afacerilor Externe marchează aniversarea a 20 de ani de la aderarea României la NATO

29 Mar 2024 329

Președintele Klaus Iohannis „România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare permanentă a NATO“

29 Mar 2024 582

Trei parlamentari din România, vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez

26 Mar 2024 591

România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană. Reacția președintelui PSD Constanța, senatorul Felix Stroe

09 Mar 2024 807

MAEMinisterul Afacerilor Externe salută aderarea Suediei la NATO

08 Mar 2024 341

Ambasada României în Statele Unite ale Americii, gazdă a unei recepții pentru Harvard Club of Washington DC

20 Feb 2024 729

SUA Ministrul apărării Lloyd Austin a fost spitalizat din cauza unor complicaţii de sănătate

06 Jan 2024 655

Franţa Acuzat de legături cu Kremlinul, partidul de extremă dreapta Adunarea Naţională denunţă un complot

03 Jan 2024 643

Preşedintele sud-coreean anunţă că Seulul şi Washingtonul îşi vor consolida în 2024 mecanismul de descurajare a Phenianului

01 Jan 2024 760

Legăturile cu China, în centrul unei dezbateri ce precede scrutinul prezidenţial din Taiwan

30 Dec 2023 765

SUA Poliţia Capitoliului arestează un bărbat înarmat cu un cuţit şi o macetă

28 Dec 2023 694