Consiliul Județean Sibiu a fost verificat de procurorii anticorupție, în această dimineață

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție şi asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 - 2015.
 
În cursul zilei de 1 august 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul Sibiu,  dintre care una la sediul unei instituții publice, iar restul  la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice.

Deși procurorii nu au specificat care este instituția publică vizată de procurori, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a confirmat pentru Agerpres că au loc percheziţii DNA la sediul instituţiei, fiind vizate contracte aprobate de fostul preşedinte Ioan Cindrea.
 

"Percheziţiile DNA sunt legate de aceleaşi chestiuni care au mai fost. Serviciul Achiziţii, Economic şi IT, din aceeaşi anchetă, se cer date suplimentare. Nu este vizată actuala conducere. E vorba de acelaşi dosar, aceleaşi cercetări, doar că solicită acte în plus", a explicat Daniela Cîmpean, pentru agerpres.ro.

 
Potrivit acesteia, "activitatea CJ Sibiu nu este afectată de ancheta DNA".
 
Este pentru a doua oară în acest an când au loc percheziţii DNA la CJ Sibiu. Prima dată, anchetatorii au cerut documente în luna aprilie. Atunci s-au verificat mai multe contracte aprobate de fostul preşedinte al CJ Sibiu Ioan Cindrea.
 
Pe lângă sediul instituției, procurorii au descins acasă la directoarea serviciului administrativ, Ana Kraus, la biroul acesteia din CJ şi la persoane fizice. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul prefect, Dumitru Jeacă părăsește și Consiliul Județean Constanța. Și-a cerut transferul la Sibiu, la Direcția pentru Agricultură

09 Apr 2022 3199

E oficial! Ana Kraus, şef Serviciu Administrativ în cadrul CJ Sibiu, reţinută de DNA

02 Aug 2016 3270

Un director de la CJ Sibiu, reținut de DNA

02 Aug 2016 1627

Ioan Cindrea a demisionat din toate funcțiile de conducere deținute în PSD

14 Dec 2014 2393

Şeful CJ Sibiu condamnat la un an de închisoare cu suspendare

10 Dec 2014 1775