Constănțenii sunt așteptați la acțiunea de protest "Calul troian paște iarbă în parcul Tăbăcăriei!"

Sâmbătă (09.07.2016), în intervalul orar 18-19.30, în Parcul Tăbăcăriei, zona "tunelului mic" situată la nord de Țara Piticilor, Baricada Verde a inițiat o acțiune de protest față de: 1. atribuirea de către Primărie a unei mari suprafețe din Parcul Tăbăcăriei unor ONG-uri (agreate de primărie) pentru crearea unor așa-zise "evenimente" pe toată perioada verii
2. planul de transformare a Parcului Tăbăcăriei într-un parc de distracție,
3. neefectuarea până la această dată a Registrului spațiilor verzi la nivelul Municipiului Constanța.
 
Motivul Protestului, potrivit organizatorilor:
”Aceasta porțiune din parc a fost deja împrejmuită cu garduri si invadata de corturi, mese, scaune, hamace, aparatura audio-video.
Precizare: aceleiași asociații, respectiv aceluiași ong-ist, Victor Maxim, sprijin de nădejde al primarului în campania electorală, primăria i-a mai pus anterior la dispoziție o mare bucata din acest parc - cca 4.500 mp - din zona Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii (Delfinariu) pentru a-si derula proiectele, dar se pare ca nu e de ajuns.
Acesta este primul pas pentru transformarea singurului parc important din Constanța într-un bâlci, in care sa răsară ulterior alte terase, gherete, tonete, tiribombe etc. Este un cadou otrăvit pe care ni-l oferă primăria, un "cal troian" care a intrat parșiv să pască iarba din parc.
Parcul Tăbăcăriei, mai exact ce a mai rămas din el neciuntit de interesele comerciale, este și trebuie sa rămână o oază de liniște într-un oraș tumultuos, o insulă de verdeață într-o mare de betoane. Nu vom accepta transformarea lui in parc de distracții, în cinematograf, în talcioc, în târg sau în loc pentru concerte!
Este irațional să transformi o oază de verdeață în grădina de vară, câtă vreme în același parc, la 200-300 de metri exista o grădină de vară lăsată în paragină de autoritățile locale, care ar putea fi folosită pentru proiecții video, concerte, spectacole, câta vreme în același parc a fost ridicat un imens CityPark Mall cu multe sali de cinema, cu spații largi care pot fi puse la dispoziție pentru diverse evenimente. Chiar acesta a fost ideea edificării acestui mall: ca un centru comercial, cultural, de socializare.
Suntem convinși ca vor exista persoane încântate de evenimentele organizate de ONG-istii primăriei in parc, care vor fi seduse de ideea de a se tolăni "gratuit" in hamacele lui Victor Maxim, dar aceștia trebuie sa înțeleagă ca ei au unde sa vizioneze filme, au unde sa meargă la concerte, să se dea în tiribombe, să se plimbe cu titicarul, nimic nu-i împiedica să vină cu hamacul propriu și să se relaxeze in parc. Noi, ceilalți, care ne dorim un parc liniștit, îngrijit, neîngrădit, fără corturi, fără construcții, cât mai aproape de natura, nu mai avem unde merge pentru a ne recrea! Parcul ne aparține tuturor, nu aparține nici primarului, nici prietenilor săi ong-isti. Și până la urmă ok, organizezi un eveniment de o zi, două, dar musafirul care vine, mai și pleacă. Musafirul ăsta ong-ist însă a venit cu tot cu mobilă și nu se mai dă dus... Vrei - nu vrei, dacă te vei plimba vara asta prin Parcul Tabacăriei ve fi nevoit să-i vezi catrafusele înșirate cu prost-gust prin copaci și pe iarbă, să dai cu nasul în gardul pe care l-a ”plantat” în parc și să participi pasiv, fără să îți dorești neapărat, la ”extraordinarele” evenimentele organizate de minunatul și mult-zâmbitorul ong-ist.
Se va semna si o petiție in sensul celor expuse mai sus, care va fi transmisă direct primarului în audiență.
Vă invităm așadar pe cei care gândiți și simțiți ca noi, să ne fiți alături în această acțiune civică.
Putem lega unele contacte, ne putem cunoaște între noi, putem planifica viitoare acțiuni de salvare a spațiilor verzi și de oprire a betonării Constanței.
Sorin Belu – Baricada Verde Ion Stelian-Cristian”, se arată în descrierea evenimentului, pe Facebook, eveniment la care sunt așteptați toți constănțenii cărora le pasă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.