Constănţenii, invitaţi la hramul Bisericii "Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul”

 
Parohia ”Sf. Nectarie” sărbătorește hramul bisericii, în data de 17 februarie, adică miercurea viitoare. Sfânta Liturghie Arhierească va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului și Înalpreasfințitul Efrem, Mitropolit de Eghina, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Tot în această zi, se vor citi și Moliftele Sf. Vasile cel Mare pentru rugăciunile ctitorilor, binefăcătorilor și credincioșilor parohiei noastre.
 
Un moment mult așteptat de suflarea creștină din Constanța: slujba se va oficia în biserica nouă! Pentru această mare bucurie duhovnicească, rugăciunile și gândurile frumoase ale comunității creștine se îndreaptă spre toți cei ce s-au implicat, întru slava Domnului nostru Iisus Hristos, la construcția frumoasei biserici din zona Pod Butelii, pomenindu-i pe fiecare în cadrul Sfintei Liturghii.
 
Ca mărturie peste veacuri a credinței noastre ortodoxe, preotul paroh P.C.Pr. Ic. Stavr. Marinel Pădure vă așteaptă cu drag, urmând a ne împărtăși cu darul sfințitor si tămăduitor al sfintelor moaște ale ”Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul”, ”Sf. Ierarh Luca al Crimeei”, Sf.M.Mc. Teodor Tiron”, ”Sf.Cuv. Trifon Anthonitul”, ”Sf. M.Mc. Gheorghe” și ”Veșmântul Cuv. Parascheva” ce sunt ținute la mare cinste, permanent, la biserică.
 
Tot la această sărbătoare, credincioșii se pot închina și ruga și înaintea icoanei făcătoare de minuni ai Maicii Domnului  ”ODIGHITIRA” din Ucraina.
Parohia ”Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul, Sf.M.Mc Teodor Tiron şi Sf Ierarh Luca al Crimeei” Constanța  este situată pe strada Spiru Haret, nr. 4D (vizavi de fostul IMN, lângă podul de la butelii)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanței, la judecată cu Parohia Sfântul Nectarie Taumaturgul, pentru desființare lucrări

06 Aug 2023 1786

Ce răspuns a primit Biserica „Sfântul Nectarie“ de la Primăria Constanţa? Este vizată modificarea lăcaşului de cult

08 May 2019 6372

Monument închinat preoților, învățătorilor și gospodarilor. Parohia Sfântul Ierarh Nectarie din Constanţa a fost declarată Biserica Veteranilor Teodor Tiron (galerie foto)

17 Feb 2019 2731

Slujbă la Parohia Sfântul Ierarh Nectarie din Constanţa. Va fi dezvelit un monument. Cui va fi închinat şi cu ce prilej

17 Feb 2019 2354

Hram la biserica „Sf. Nectarie” din Constanța. Va fi sfințit un monument închinat preoților, învățătorilor și gospodarilor

15 Feb 2019 2052

Vă mai amintiţi de biserica din cartierul Medeea? Primăria Constanţa a avizat modificarea lăcaşului de cult „Sfântul Nectarie Taumaturgul“

08 Jul 2017 5039

Primăria Constanţa a respins solicitarea bisericii cu hramul „Sfântul Nectarie Taumaturgul şi Sfântul Tiron“

27 Apr 2016 4781