Convenții pentru achitarea tarifului de trecere a podurilor peste Dunăre între Fetești - Cernavodă

Compania Naționala de Autostrăzi și Drumuri Naționale aduce la cunoștința utilizatorilor rețelei de drumuri naționale din România că au fost încheiate convenții privind încasarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunare între Fetești și Cernavodă (peaj) cu încă doi distribuitori, respectiv SC MOL RETAIL COMERT SRL și SC SOCAR PETROLEUM SA.

Astfel, numărul punctelor în care se poate achita peajul este de 925 (lista detaliata a punctelor aparținând fiecărui distribuitor poate fi consultată pe site-ul oficial al companiei www.cnadnr.ro — peaj Fetesti — puncte de distribuție).

Totodată, dorim să reamintim utilizatorilor câteva informații necesare privind achitarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă:

— tariful poate fi achitat la stații de distribuție a carburanților aparținând OMV PETROM, MOL ROMANIA, ROMPETROL, MOL RETAIL COMERT, SOCAR, prin SMS la numărul 7577 (număr disponibil în rețelele de telefonie mobilă) ORANGE ROMÂNIA, VODAFONE ROMÂNIA, TELEKOM MOBILE, TELEKOM FIX și RCS&RDS și cash la stația de taxare Fetești.

Dacă se optează pentru achitarea peajului la distribuitorii autorizați sau prin SMS, acesta se poate achita înainte de utilizarea podurilor sau pâna la ora 24:00 a zilei următoare trecerii.

Dacă se optează pentru achitarea peajului cash la stația de taxare Fetești, se vor utiliza porțile prevăzute cu bariere și agenți încasatori, semnalizate corespunzător.

Peajul achitat la distribuitorii autorizați sau prin SMS și neutilizat într-o perioadă de 12 luni își pierde valabilitatea.

Utilizatorii sunt rugați ca, la achiziționarea unor peaje, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizați ai CNADNR, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora, corecția ulterioara a unui număr de înmatriculare înscris eronat realizându-se doar în condițiile prevăzute de legislația în vigoare.

Un peaj achitat după expirarea termenului prevăzut de legislația în vigoare (după ora 24:00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză.

Informații privind achitarea peajului se regăsesc și pe site-ul CNADNR www.cnadnr.ro la secțiunea Peaj Fetești (e-Tarif).


În situația în care peajul se achita prin SMS, trebuie parcurși 4 pași, prin 2 mesaje trimise și 2 mesaje primite, astfel:

— pasul 1 — mesaj trimis: numărul de înmatriculare urmat de categoria tarifară a vehiculului (1, 2, 3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B54AJV 1, unde 1 reprezintă categoria tarifară,

— pasul 2 — mesaj primit: informații privind numărul de înmatriculare, categoria tarifara a vehiculului, costul total și se solicită confirmarea achiziției,

— pasul 3 — mesaj trimis: textul 'DA' dacă se dorește continuarea achiziției, în cel mult 3 ore de la primirea mesajului de la pasul 2,

— pasul 4 — mesaj primit: confirmarea achiziției ce conține seria peajului, numărul de înmatriculare al vehiculului, categoria tarifară a vehiculului, valabilitatea peajului.

(PEAJ PRIN SMS = 4 PAȘI = 2 MESAJE TRIMISE + 2 MESAJE PRIMITE)

Precizări suplimentare:

ˇ Prin SMS se poate achiziționa peajul doar pentru 1 trecere

ˇ Prin SMS se poate achiziționa peajul doar pentru vehicule înmatriculate în România;

ˇ Prin SMS nu se poate achiziționa peajul dacă solicitarea este inițializată din afara teritoriului României;

ˇ În cazul în care se trimite textul în alt format, decât cel prevăzut la pasul 1, acesta nu va fi luat în considerare;

Detalii privind costul total al achiziției peajului prin SMS este comunicat utilizatorului în mesajul text prevăzut la pasul 2 (costul total cuprinde și costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte);

ˇ Utilizatorul nu poate considera peajul emis dacă nu a primit mesajul de confirmare prevăzut la pasul 4;

ˇ Categorie tarifară peaj asociată tipului de vehicul:

1 — Autoturism/Marfa MTMA<=3,5 tone2 — Marfa 3,5 tone
3 — Marfa MTMA>=12 tone, <=3 axe / Autocar

4 — Marfa MTMA>=12 tone, >=4 axe;


Pentru informații suplimentare referitoare la categoriile tarifare se poate trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul INFO(0,05 EUR+TVA/SMS trimis);

Pentru cartelele preplătite nu se aplică TVA, achiziția fiind efectuata numai dacă există disponibil creditul necesar;

Dacă după transmiterea unui mesaj către numărul 7577 nu primiți niciun mesaj este posibil ca pe acel număr de telefon să existe eventuale restricții, motiv pentru care va trebui să luați legătura cu call center-ul operatorului dvs. de telefonie mobilă pentru mai multe detalii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul director executiv tehnic al Drumuri Județene Constanța SA, la un pas să își reia funcția, dar să primească și daune morale! Decizia, atacată în apel (MOTIVARE)

19 Mar 2024 1942

Undă verde de la Mediu pentru podul de la Tariverde, județul Constanța

17 Mar 2024 409

CNAIR SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul lucrări de reparații pe DN 3, km 209+980 la Deleni, județul Constanța

14 Mar 2024 289

CNAIR SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul lucrări de reparații pe DN 3, km 203+850 la Deleni, județul Constanța

14 Mar 2024 276

DRDP Constanța a demarat proiectul lucrări de amenajare la treceri de pietoni și montarea parapetului pietonal de protecție pe DN 39 (E87)

29 Feb 2024 735

Licitații Constanța Direcția Regională Drumuri și Poduri Constanța a achiziționat lucrări de marcaje rutiere de peste un milion de euro. Iată de la ce firmă (DOCUMENT)

28 Feb 2024 652

Adrian Gâmbuțeanu, fost director al RAJDP Constanța, răspuns pozitiv de la Curtea de Apel! Avea de achitat aproape 2.000 de euro, taxă de timbru (MINUTA)

23 Feb 2024 621

Licitație de 9,58 de milioane de euro, pentru DRDP Constanța, tranșată de judecătorii de la Curtea de Apel (MINUTA)

21 Feb 2024 667

Licitație a CNAIR SA pentru Regionala de Drumuri Constanța, estimată la peste 9,58 de milioane de euro, pe masa Curții de Apel (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 753

Licitații Constanța CN CF CFR SA - Sucursala Regională CF Constanța, un nou contract subsecvent pentru revopsire tabliere metalice (DOCUMENT)

18 Feb 2024 637

Licitații Constanța Direcția Regională de Drumuri și Poduri investește în lucrări de desființare construcții -canton și anexa de pe DN2A (DOCUMENT)

15 Feb 2024 701

RAJDP Constanța pierde definitiv unul dintre procesele intentate fostului director, Adrian Gâmbuțeanu. Regia cerea peste 5,34 milioane de euro! (MINUTA)

15 Feb 2024 557

Licitații Constanța Aproximativ 1,2 milioane de lei plătiți de Direcția Regională de Drumuri și Poduri pentru scule și unelte (DOCUMENT)

14 Feb 2024 780

Schimbări importante în traficul rutier din municipiul Constanța!

12 Feb 2024 840

Licitații Constanța Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța a cumpărat componente pentru rețeaua de internet de la Forte Systems SRL (DOCUMENT)

11 Feb 2024 872