Cum arată salonul pregătit pentru tratarea posibililor pacienți cu Ebola

Autorităţile române au luat măsuri de precauţie pentru eventualitatea apariţiei unor cazuri de Ebola pe teritoriul ţării.

În acest sens, un etaj al Institutului "Matei Balş" din Capitală a fost amenajat pentru eventuale cazuri. În salonul special pregătit se află 15 paturi, un laborator propriu şi este izolat, pentru a nu afecta circuitul institutului, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că România este pregătită pentru gestionarea unor eventuale cazuri de Ebola, fiind constituit un Comitet naţional de coordonare, format din ministerele Sănătăţii, Afacerilor Interne, Apărării Naţionale, Afacerilor Externe şi Transporturilor.

El a mai precizat că în fiecare zi sunt efectuate exerciţii de instruire a personalului privind echiparea şi dezechiparea, astfel încât să fie prevenite cazurile de îmbolnăvire în rândul cadrelor medicale.

Nicolae Bănicioiu a menţionat şi un spital modular, care ar trebui să aibă o capacitate de 20 de paturi. "Spitalul modular este al Ministerului Apărării. În momentul de faţă, se fac ultimele amenajări", a mai spus ministrul Sănătăţii.

La 14 octombrie, existau 3.410 cazuri şi 1.200 de morţi înregistraţi în Sierra Leone şi 862 de morţi din 1.519 cazuri în Guineea, ţara de unde s-a propagat epidemia.

sursă foto: Mediafax

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.