Cumpăna a primit o vizită specială O delegaţie din Tunisia a vizitat Centrul Comunitar „Sf. Maria”, Cantina socială şi Centrul After School din comună

O delegaţie formată din reprezentanţi ai Guvernului Tunisiei şi ai UNICEF Tunisia şi România s-a aflat astăzi la Cumpăna. Evenimentul s-a înscris în programul vizitei de lucru pe care Reprezentanţa UNICEF România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, l-a organizat în cadrul susţinerii cooperării orizontale şi schimbului de experienţă cu alte ţări.

Delegaţia din Tunisia, condusă de Mohamed Zribi – Ministru în Ministerul Protecţiei Sociale din Tunisia, Director general pe probleme de protecţia copilului, alături de reprezentanţi ai Ministerului de Protecţie Socială, ai Institutului Naţional pentru Protecţia Copilului, şi ai societăţii civile din Tunisia, precum şi de reprezenzanţi ai UNICEF România, s-a aflat pentru prima oară în comuna Cumpăna, judeţul Constanţa. 



Obiectivul principal al vizitei de lucru a fost cunoaşterea rezultatelor şi înţelegerea bunelor practici referitoare la procesul de dezinstituţionalizare a copilului în cadrul sistemului de protecţie specială, a dezvoltării serviciilor alternative, precum şi a demersurilor ce au ca scop prevenirea separării copilului de familia sa. Delegaţia a vizitat Centrul Comunitar „Sf. Maria”, Cantina socială, Centrul After School, Centrul medico-social şi locuinţele protejate. 

Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a precizat: „Este pentru prima oară când o delegaţie din Tunisia vizitează comuna Cumpăna. Ne simţim deosebit de onoraţi de prezenţa dvs. şi dorim să mulţumim atât reprezentanţilor din ţara dvs., cât şi reprezentanţilor UNICEF, ai DGASPC Constanţa şi ai Consiliului Judeţean pentru susţinere şi pentru colaborare”.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpăna va primi vizita unei delegaţii din Tunisia

11 Nov 2014 1400