Dana Patriciu moşteneşte cel puţin un sfert de milion de lire sterline

Instanța din Ilfov a decis la începutul acestei săptămâni închiderea dosarului de divorț dintre Dana Rodica Patriciu și Dan-Costache Patriciu, ca urmare a decesului omului de afaceri, scrie capital.ro.
 
În motivarea soluției la închiderea dosarului, judecătorii precizează că instanța „ia act de încetarea căsătoriei prin decesul apelantului reclamant. Dispune închiderea dosarului. Irevocabilă“. Dinu Patriciu a murit la vârsta de 64 de ani, pe 19 august, la Spitalul Royal Free din Londra.
 
Mogulul era căsătorit, din 1994, cu Dana Patriciu. Cei doi aveau, fiecare, copii din căsnicii anterioare: Ana (31 de ani) şi Maria (26 de ani) erau fiicele lui Dinu din mariajul cu Sabina Roşianu, în timp ce Andrei Ştefan (36 de ani) era fiul Danei din căsătoria cu arhitectul Dinu Ştefan.
 
Potrivit informaţiilor care circulă de aproape doi ani în presa autohtonă, unul dintre principalele motive ale relaţiei încordate din familia Patriciu l-ar reprezenta apariţia în viaţa milionarului a unei femei cu 20 de ani mai tânără. Cu origini caraibiene şi chinezeşti, Melanie Anne Chen ar fi intrat treptat, începând din 2007, nu doar în biroul omului de afaceri, ajungând să-i controleze acestuia atât viaţa personală, cât şi afacerile. Surse din jurul magnatului, citate de mass-media românească în ultimul an şi jumătate, susţin că aceasta ar deţine o procură specială care i-ar da dreptul să administreze toate companiile şi activele lui Patriciu. Ea ar fi ajutată în tot ce întreprinde de fratele său, Peter Chen, care ar fi ajuns să administreze investiţiile de capital ale lui Patriciu.
 
Informaţii apărute după decesul său arată că cel puţin la fel de complexă va fi şi problema împărţirii averii celui care a fost, pentru mai mulţi ani, considerat a fi cel mai bogat român: având în vedere că a decedat la Londra, unde va fi şi înmormântat, şi că se pare că avea şi reşedinţa în capitala Marii Britanii, sunt mari şanse ca moştenirea sa să fie distribuită după legea din Regatul Unit şi nu după cea românească.
 
Mai exact, dacă în România soţul supravieţuitor rămâne automat cu jumătate din bunurile dobândite în timpul căsătoriei şi primeşte şi un sfert din cealaltă jumătate, restul revenind copiilor, în Marea Britanie acesta rămâne doar cu jumătate din bunurile sau sumele de bani deţinute în comun. Potrivit informaţiilor existente, covârşitoarea majoritate a proprietăţilor şi conturilor lui Dinu Patriciu erau înregistrate doar pe numele său. Totuşi, conform legii britanice, Dana Patriciu ar avea dreptul la active în valoare de 250.000 de lire şi la uzufructul a jumătate din restul masei succesorale. Dar – foarte important! - asta doar dacă nu există un testament prin care soţul său să fi decis ca bunurile deţinute să fie împărţite cu totul altfel. Şi cum se pare că acesta ar fi lăsat în urmă un astfel de document, cel mai probabil că disputele juridice dintre Dana şi Dinu Patriciu vor continua şi după moartea celui din urmă, mutându-se de pe malurile Dâmboviţei pe cele ale Tamisei.
 
Sursa text: capital.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vila lui Dinu Patriciu, devastată de uraganul Irma

07 Sep 2017 4409

Testamentul lui Dinu Patriciu a fost citit. Cine îi moşteneşte averea

21 Jan 2015 2094