UPDATE 1. Ce averi au? De astăzi comunele Oltina, Tuzla și Mircea Vodă rămân fără primari (documente)

Prefectul Constanței a anunțat astăzi că primarii din comunele Oltina, Tuzla și Mircea Vodă, și-au pierdut mandatele de aleși locali ca urmare a deciziilor de condamnare definitive.  
 
„Desi am cerut secretarilor comunelor Tuzla, Oltina, Mircea Vodă și Castelu documentele necesare pentru a putea lua act de situația primarilor. (…) Doar pentru primarii primelor trei comune secretarii au trimis în termenul legal actele ceurute. La Castelu secretarul este în concediu, urmează să primim actele cerute pe data de 26. Atunci vom putea emite ordin de încetare de manadat și pentru primarul Nicolae Anghel, de la Castelu.”, a declarat astăzi într-o conferință de presă, prefectul Constantin Ion.
 
Cu toate acestea, legea spune că pentru acești primari nu se restrânge dreptul de a alege și de a fi ales, adică ar putea candida și pentru alegerile locale din 2016.
 
Cei patru primari pot ataca ordinele de încetare a mandatelor în termen de 10 zile de la comunicarea deciziei și în maxim 30 de zile instanța trebuie să soluționeze cauza.
 
Astfel, în urma prezentîrii documentelor necesare, cele trei commune, Tuzla, Oltina și Mircea Vodă vor rămâne astăzi fără primari începând de astăzi.
 
În toate comunele vizate, atribuțiile de primar le vor prelua viceprimarii.

UPDATE 1, ora 15.28

ZIUA de Constanţa prezintă declaraţiile de avere ale primarilor demişi.
 
Începem cu Nicolae Anghel, care, comparativ cu ceilalţi trei ce deja au fost demişi, urmează să primească ordinul de încetare de mandat. Potrivit declaraţiei de avere completate în aprilie 2012, Nicolae Anghel deţine un teren agricol, dobândit prin împroprietărire, în anul 1991. Acesta are o suprafaţă de un hectar. De asemenea, deţine şi 800 de metri pătraţi de teren intravilan, obţinut în 2008, prin cumpărare.

 
Cu privire la clădire, Nicolar Anghel are o casă şi patru spaţii comerciale/de producţie, care au fost dobândite prin cumpărare. Nu deţine bunuri mobile şi active financiare, conform declaraţiei de avere menţionate, ce poate fi văzută în secţia „documente” a articolului.

Conform declaraţiei de avere completată în iunie 2014, Dedu Dumitru, demis din funcţia de primar al comunei Mircea Vodă, are în proprietate trei terenuri intravilane şi patru terenuri agricole. Patru dintre aceastea se află în Mircea Vodă, iar celalalte, în Medgidia. De asemenea, mai deţine două spaţii comerciale/de producţie în Mircea Vodă şi o casă, pe care o are din anul 1994. Dedu Dumitru conduce un autoturism marca Opel Safira, fabricat în 2011, şi dobândit prin CVC. Totodată, fostul primar deţine şi cinci depozite bancare, două în euro şi trei în moneda naţională.

Constantin-Florin Micu, care şi-a pierdut mandatul din Tuzla, potrivit declaraţiei de avere completată în martie 2015, deţine trei terenuri agricole, unul în judeţul Alba, dobândit prin moştenire, şi două în localitatea Tuzla, obţinute prin contract de vânzare cumpărare. Totodată, mai are un apartament în Constanţa, o casă în Tuzla, ambele cumpărate, precum şi un autoturism marca Hyundai, dobândit în anul 2014, prin împrumut bancar.

Gheorghe Chirciu, primarul ce şi-a pierdut mandatul din comuna Oltina, deţine un teren arabil, dobândit în anul 1969, prin cumpărare, precum şi o casă, obţinută în 1989, de asemenea prin cumpărare. Totodată, mai are în proprietate trei autoturisme, dintre care unul dobândit prin cumpărare (Opel Corsa), iar celelalte două obţinute prin leasing (Skoda Octavia şi Toyota Hilux), conform declaraţiei de avere completată în aprilie 2012.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

27 Mar 2024 459

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 955

PUSL și-a desemnat candidații pentru primăriile Capitalei

17 Mar 2024 552

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1397

Istoria Dobrogei Un primar rămas în patrimoniul spiritual al orașului Constanța - Mihail Coiciu (Koiciu)

15 Mar 2024 3657

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 458

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1097

Șase primari din județul Constanța vor candida din partea PSD la alegerile din 9 iunie!

03 Mar 2024 1566

Mai mulți oameni de afaceri și angajați din primării, păcăliți de un fals jurnalist cu bonuri de combustibil

01 Mar 2024 562

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 881

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 873

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 561

ZIUA LIVE PNL Constanța, față în față cu provocarea comasării alegerilor!

28 Feb 2024 759

Elevii și preșcolarii din județele Constanța și Tulcea au intrat în vacanță pentru o săptămână

25 Feb 2024 782

ACoR Constanța Întâlnirea județeană organizată în cadrul proiectului „Forța de muncă din serviciile sociale care sprijină extinderea pachetului minim de servicii pentru copii” (GALERIE FOTO)

22 Feb 2024 706