De ce a fost arestat Theodor Berna? Vezi motivarea magistraților

În motivarea arestării lui Theodor Berna se arată că acesta a folosit fraudulos Tehnologica Radion pentru a obţine bani din evaziune şi simulări de tranzacţii imobiliare, având un mod ingenios de eludare a statului, prin încheierea succesivă de contracte, pentru a da aparenţă de legalitate unor infracţiuni, scrie Mediafax.

„Privarea de libertate a inculpatului este necesară din cauza pericolului pe care îl reprezintă inculpatul prin faptele sale reflectate în modul ingenios şi complex de săvârşire a infracţiunilor, a persoanelor fizice şi juridice atrase în lanţul comercial fictiv, maniera ingenioasă de eludare a statului şi a intereselor sale legitime, valoarea mare a cuantumului sumelor de bani evazionate în dauna bugetului statului precum şi al sumelor ce fac obiectul infracţiunii de spălare de bani, caracterul repetitiv al acţiunilor/actelor materiale comise", a notat judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus arestarea lui Berna, mai transmite Mediafax.

„Pericolul concret pe care îl prezintă lăsarea în libertate a inculpa rezidă din faptul că în contextul actual faptele săvârşite de către acesta, cuantumul prejudiciului, modalităţile de săvârşire a acestora prezintă pericol concret în condiţiile în care România s-a angajat în faţa organismelor internaţionale să desfăşoare o luptă reală împotriva evaziunii fiscale si spălării banilor. În acest sens Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a statuat prin Hotărârea nr. 69/28.06.2010 că evaziunea fiscală este de natură a aduce atingere securităţii naţionale prin influenţarea negativă a sumelor colectate la bugetul consolidat al statului", arată magistratul în documentul citat.

Amintim că Theodor Berna controlează companiile de construcţii Tehnologica Radion şi Teloxim Con. Omul de afaceri a fost arestat preventiv în data de 19 august, de Tribunalul Prahova, într-un dosar în care este cercetat alături de mai mulţi afaceriști pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceștia ar fi creat un prejudiciu de peste o sută de milioane de euro.

sursă foto: novaciranca.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firma lui Theodor Berna, „regele asfaltului ”, are administrator special

20 Dec 2014 4279

Theodor Berna, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

15 Nov 2014 2254

Firma "regelui asfaltului", Tehnologica Radion a intrat în insolvență

16 Sep 2014 1839

Theodor Berna rămâne în arest

15 Sep 2014 2096

Unul dintre cei mai cunoscuţi constructori ar putea intra astăzi în insolvenţă

15 Sep 2014 1815

Firma lui Theordor Berna, Tehnologica Radion, a cerut intrarea în insolvenţă

09 Sep 2014 2321

Toate bunurile lui Theodor Berna şi ale firmelor sale, puse sub sechestru

03 Sep 2014 2091

Ce legătură are Theodor Berna, „regele asfaltului”, arestat pentru evaziune fiscală, cu județul Constanța

19 Aug 2014 2933

Patronul Tehnologica Radion, Theodor Berna, a fost arestat

19 Aug 2014 2219