De Crăciun, Primăria şi Consiliul local Cumpăna sprijină bătrânii şi familiile defavorizate

Primăria şi Consiliul local Cumpăna, reprezentate de primarul urbei, ec. Mariana Gâju, vor oferi pachete cu alimente unui număr de 100 de bătrâni cu venituri reduse sau cu dizabilităţi, identificaţi de către asistenţii sociali ai SPAS,  din dorinţa de a aduce un strop de bucurie bătrânilor aflaţi în nevoi.
 
Totodată, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, Grădiniţele “Florilor” şi “Sf. Maria”, şi cu Liceul tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, au demarat cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, Campania locală de strângere de fonduri „Fă-le o bucurie!”, prin intermediul căreia s-a realizat o colectă de alimente, pentru 16 familii defavorizate din comună. Colectarea alimentelor s-a realizat în incinta Bisericii “Sfânta Paraschiva” din localitate, dar la aceasta au contribuit şi instituţiile de învăţământ prin sprijinul cadrelor didactice, al elevilor şi părinţilor acestora.
 
Pachetele pregătite vor fi donate unui număr de 16 familii nevoiaşe identificate de către funcţionarii publici ai Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul primăriei.
 
„La Cumpăna, este o tradiţie ca autorităţile locale, împreună cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară, să dăruiască familiilor defavorizate pachete cu alimente în perioada sărbătorilor de Crăciun. Când am început campania, ne-am gândit în primul rând la familiile nevoiaşe din comuna noastră şi ne-am propus să mobilizăm comunitatea astfel încât aceştia să aibă o masă decentă de sărbătorile de Crăciun, să nu se piardă un obicei atât de frumos, iar copiii şi bătrânii să sufere chiar de sărbători, din pricina lipsurilor de tot felul”, a precizat ec. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.
 
Astfel, mâine, cu începere de la ora 10.00, la sediul Primăriei Cumpăna, Moş Crăciun va veni încărcat cu daruri, ce vor fi distribuite ulterior celor 100 de bătrâni. În aceeaşi zi vor primi pachete şi familiile din cadrul Campaniei “Fă-le o bucurie!”, la sediul cantinei sociale de pe lângă Biserica “Sf. Paraschiva”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune de plantare de copaci la Cumpăna. Ce mesaj a transmis primarul Mariana Gâju (VIDEO)

15 Apr 2024 312

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 761

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 783

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 777

Accident rutier la Cumpăna, județul Constanța! Implicat, un șofer beat, drogat și fără permis

11 Apr 2024 594

Constanța Un nou pas important în demararea proiectului Nodului Rutier de la Cumpăna - A4

11 Apr 2024 559

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 527

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 570

Regimul de înălțime pentru PUZ Constanța-Cumpăna, dezbătut la Curtea Supremă! Judecătorii de la Curtea de Apel au declinat dosarul (MINUTA)

31 Mar 2024 596

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 662

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 660

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 2478

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 720

Mașină răsturnată în canal, în urma unui accident, între Cumpăna și Agigea, județul Constanța

25 Mar 2024 1143

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 587