De marţi se strică vremea iarăşi

Vremea va fi caldă luni, când maximele vor atinge şi 27 de grade în regiunile sudice. De marţi, vremea se răceşte, iar, local, va ploua. Răcirea vremii continuă şi miercuri. În zona montană vor reveni precipitaţiile mixte.
 
Luni, vremea se va menţine caldă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse între 16...17 grade pe litoral şi 27 de grade în regiunile sudice. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi instabilitatea atmosferică mai accentuată determină înnorări îndeosebi dupa-amiaza şi noaptea, când local la munte, în vest şi in nord, şi izolat în rest, vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. Izolat vor fi si conditii de grindina. Dimineaţa, în regiunile estice, vor fi condiţii de ceaţă. Vântul se va intensifica trecătoare în timpul averselor.
 
Marţi, România se va afla sub influenţa unei despresiuni atmosferice care va determina o vreme în general instabilă, iar temperaturile vor scădea uşor. Cerul va fi acoperit de nori in jumătatea vestica a ţării, unde pe arii extinse va ploua, iar în celelalte regiuni înnorările se vor accentua după-amiaza, iar noaptea ploile vor cadea local. Temperaturile maxime se vor situa între 15...16 grade pe litoral şi 24...25 de grade în sudul Munteniei.
 
 
Miercuri, vremea continua să se răcească, iar în prima parte a zilei, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în jumătatea de nord a ţării şi doar local în sud. Vântul va prezenta intensificări locale, mai ales în regiunile sudice şi la munte. Temperaturile maxime, mai scăzute decât mediile multianuale ale acestei paerioade, îndeosebi în vest, in centru şi in nord, vor fi cuprinse între 9 grade in zonele intracarpatice şi in nordul Moldovei şi 20...21 de grade în sud-est.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Meteo Constanța ANM a anunțat vremea pentru următoarele două săptămâni! Când se va strica vremea?

31 Jul 2023 3172

Alertă ANM. Cod galben de instabilitate atmosferică, vijelii și grindină, în mai multe zone din țară

08 Jun 2023 1402

ANM. Schimbare de vreme în toată ţara. Ce spun specialiştii

17 May 2021 1770

UPDATE Cod Galben pentru judeţele Constanţa şi Tulcea. Avertismentul meteorologilor

30 May 2020 3449

Se strică timpul în toată țara Meteorologii au emis o informare de vreme severă. Se vor semnala ploi torențiale și descărcări electrice

18 May 2020 2998

SSC Farul întâlneşte penultima clasată, Sportul Chiscani Petre Grigoraş - „Sperăm să ne facem jocul uşor“

15 Nov 2017 2218

Alertă meteo. Se strică vremea în toată ţara. Cum va fi la Constanţa

18 Apr 2017 2148

Constănţeni, pregătiţi-vă! Avertizare de la meteorologi. Se întorc ninsorile

06 Feb 2017 6356

Atenție, șoferi! Ați montat cauciurile de iarnă? Vine poleiul. Sfaturi importante

28 Dec 2015 2001