De unde se pot lua vouchere pentru investigații în vederea tratamentului fără interferon

 
Lista unităților sanitare în care se distribuie vouchere pentru investigațiile necesare la dosarul de aprobare a tratamentului fără interferon a fost publicată pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). "Semnatarul contractului cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C și cirozei hepatice C a transmis la CNAS lista unităților sanitare în care se acordă voucherele pentru fibromax, viremie și genotipare, investigații necesare pentru dosarul de aprobare a tratamentului fără interferon al hepatitei cronice virale C și a cirozei hepatice", se arată într-un comunicat transmis, astăzi, de CNAS.
 
Lista poate fi accesată pe site-ul CNAS la secțiunea "informații pentru  asigurați - medicamente - tratament fără interferon". Ea va fi actualizată pe măsură ce vor fi distribuite vouchere și în alte unități. Pacienții se vor adresa medicilor de specialitate din aceste unități sanitare cu bilet de trimitere de la medicul de familie. În urma consultației de specialitate, medicii vor înmâna voucherele pentru efectuarea gratuită a testărilor (fibromax, viremie, genotipare) acelor pacienți care vor îndeplini criteriile de includere în tratament prevăzute în protocolul terapeutic elaborat de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății.
 
Din 26 octombrie, voucherele pentru aceste investigații au început să fie distribuite în unitățile sanitare din cele nouă centre din țară —  București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Oradea.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

20.10 Comunicat presa ref. HG medicamente compensate

20 Oct 2015 1189

Tratamentul fără interferon, pe lista medicamentelor gratuite

20 Oct 2015 1271

Din 26 octombrie, constănţenii pot cere vouchere de analize gratuite pentru tratamentul fără interferon

19 Oct 2015 1368

Tratamentul fără interferon, prescris în nouă centre, printre care și Constanța

08 Oct 2015 1894

De la 1 octombrie, bolnavii de hepatită C au și terapia fără interferon. CNAS va deconta numai… anumite cazuri

10 Sep 2015 1565

Cum poţi beneficia de tratamentul nou pentru hepatita C

22 Jul 2015 2477

CNAS semnează la sfârşitul lunii primele contracte pentru noul tratament al hepatitei C

06 Jun 2015 2279