Declarațiile ministrului de Interne, legate de testările psihologice atacate de sindicaliștii din Poliție. Cine ar putea contesta admiterea în Școlile de Poliție

Toate examenele de la Academia de Poliţie şi din şcolile de agenţi, unde evaluarea psihologică este eliminatorie, pot fi acum contestate, după ce ministrul de resort, Carmen Dan, a declarat că centrul de testări nu are autorizaţie, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne (SNPPC).
 

"Am impresia că doamna Carmen Dan nu ştie ce declară. Dacă centrul de testare psihologică nu are avizare înseamnă că toate testările psihologice privind încadrările sau admiterea în şcolile de profil sunt nule. Acel centru psihologic este în subordinea ministrului de interne. Să-şi asume. Dacă, după un an de zile, doamna Carmen Dan îşi dă seama că acel centru nu are atestat... Vii tu, ministru de interne, la televizor, să spui că centrul din subordinea ta nu are autorizare, nu respectă normele legale...", a arătat Coarnă.

 
El consideră că astfel de declaraţii sunt iresponsabile, întrucât, acum, oricine poate ataca concursurile în şcolile de profil, unde aceste testări psihologice au fost eliminatorii.
 

"Şi ai avut concursuri în Academia de Poliţie, în şcolile de agenţi de poliţie, încadrări în structurile interne, unde aceste testări psihologice au fost eliminatorii. Acum orice parte interesată n-ar putea să atace în instanţă şi să trimită acasă toţi elevii din şcolile de profil?", s-a întrebat sindicalistul.

 
În ceea ce priveşte demiterea şefului Poliţiei, Coarnă a arătat că aceasta este o declaraţie politică.

"Aţi văzut şi declaraţia de ieri (luni n.r.) a domnului Liviu Dragnea, care a spus acelaşi lucru. Este o declaraţie lipsită de temei, o comandă politică a domnului Dragnea către doamna Dan, care a fost executată instantaneu. De ce să demiţi un om care are rezultate?", a mai spus liderul sindical.

 
În opinia sa, ministrul Carmen Dan ar trebui să-şi dea demisia în urma acestui scandal.
 
Sursa: AGERPRES,
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAI „Nu s-a mai semnalat niciun caz de îmbolnăvire în rândul studenților”

19 Nov 2023 867

63 de studenți ai Academiei de Poliție au făcut toxiinfecție alimentară. Ce s-a întâmplat

15 Nov 2023 985

O poveste emoționantă de viață! Doamna Gheorghița, un model de putere și iubire pentru țară

29 Oct 2023 800

Jurământul Militar de la Academia de Poliție. O explozie de emoții și sentimente! (FOTO)

28 Oct 2023 1127

Viitori salvatori ai României și-au depus jurământul militar! Ce a avut Cătălin Predoiu să le transmită

04 Aug 2023 867

ISU Ialomița Concurs de admitere organizat în anul 2023 la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” pentru locurile alocate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență - sesiunea 2023 -

03 Jul 2023 632

Proces de șase ani, la Constanța, pentru o carieră în Poliție! Ultima decizie a Curții de Apel (MINUTA)

10 Jun 2023 7782

IPJ Galați Recrutează candidați pentru concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale M.Ap.N. și Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”

21 Apr 2023 1060

IPJ Constanța are un nou adjunct! Iată cine este

21 Apr 2023 3296

Firma care a livrat ceai la plic Academiei de Poliție va furniza ulei rafinat și Penitenciarului Tulcea. Negociere fără publicare prealabilă (DOCUMENT)

27 Jul 2022 1713

IJJ Constanța recrutează candidați pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza" București

01 Jul 2022 1393

Concurență mare la admitere pentru Academia de Poliție. Iată câți sunt pe un loc

04 Aug 2021 6770

Un ofiţer din promoţia 2021 a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“- Arma Jandarmi, încadrat la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa

28 Jul 2021 11069

IPJ Tulcea Anunț privind recrutarea candidaţilor la concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“, sesiunea 2021

02 Jul 2021 2167

IPJ Tulcea Comunicat de presă - Admitere Academia de Poliție

02 Jul 2021 1329