Deputații au amânat luarea unei decizii în cazul lui Ion Diniță DNA a cerut arestarea demnitarului

Decizia în cazul cererii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de încuviințare a arestării preventive a deputatului conservator Ion Diniță a fost amânată luni de plenul Camerei Deputaților din lipsă de cvorum, în sală fiind prezenți doar 116 deputați din totalul de 403, transmite Agerpres.

În următoarea ședință de plen, lunea viitoare, se va acorda votul în cazul Diniță, potrivit președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Deputatul conservator Ion Diniță, este cercetat în același dosar în care este anchetat și președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a analizat marțea trecută cererea DNA, dar nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea sau respingerea acesteia.

Procurorul general Tiberiu Nițu i-a transmis ministrului Justiției pe 10 octombrie referatul DNA pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Ion Diniță.

Potrivit DNA, Diniță este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

sursă foto: psnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Camera Deputaţilor ar putea dezbate luni cererea DNA privind arestarea lui Ion Diniţă

19 Oct 2014 1658

Voturi insuficiente pentru arestarea deputatului Ion Diniţă

14 Oct 2014 1470

Plenul Camerei Deputaților se va reuni pentru a decide asupra cererii DNA privind reţinerea deputatului Diniţă

11 Oct 2014 1731

Procurorii DNA cer încuviințarea cererii de arestare a deputatului Ion Diniță

10 Oct 2014 1791

DNA cere arestare deputatului Ion Diniță în dosarul în care este cercetat și Aristotel Căncescu

10 Oct 2014 1548