Deputatul Dănuţ Culeţu „Intenţia Primăriei Constanţa de a prelua controlul CNAPMC nu este lipsită de interese ascunse”

Deputatul FC de Constanţa, Dănuţ Culeţu, a prezentat astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică privind intenţia Primăriei de a preluat Portul Constanţa.
Intenţia Primăriei Constanţa de a prelua controlul Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Constanţa” nu este una lipsită de interese ascunse, dar azi vin în faţa domniilor voastre să vă spun de ce materializarea acestei intenţii nu are niciun temei şi nu reprezintă sub nicio formă o soluţie pentru Constanţa sau România”, susţine parlamentarul constănţean.
„Portul Constanţa este un atribut al siguranţei frontierei de est a ţării şi a Uniunii Europene, fiind poarta de intrare în Uniunea Europeana dinspre cel mai estic punct, Marea Neagră. Este, totodată,  şi de importanţă mondială prin aderarea României la NATO, structură ce asigură spaţiul maritim şi aerian din zona de est şi sud est. Portul Constanţa este o entitate strategică în sine, care ţine de siguranţa naţională, fiind pusă în discuţie, practic,  aprovizionarea României, care trebuie să fie menţinută permanent  într-o stare de siguranţă avansată. Toate aceste atribute denotă o importanţă care nu poate fi lasată pe umerii unei autorităţi ale administraţiei publice locale sau regionale.
Alături de însemnătatea acestui obiectiv, stă nevoia stringentă a remedierii defectelor existente: evaluarea structurii de rezistenţă şi efectuarea reparaţiilor necesare a digului, care este fisurat pe o lungime considerabilă; continuarea digului de sud pentru protecţia bazinului interior în caz de furtună; concepţia unei noi structuri de rezistenţă care presupune evaluarea construcţiilor hidrografice, a digurilor de larg şi a cheiurilor; necesitatea înfiinţării unei sume tampon pentru reparaţii urgente. Toate aceste urgenţe înseamnă câteva sute de de milioane de euro. Are Consiliul Local aceşti bani? Dacă cineva îşi închipuie că răspunsul este unul pozitiv sau că Primăria Municipiului Constanţa are capacitatea de a rezolva aceste investiţii, este naiv”, a mai declarat Dănuţ Culeţu.
„Cine îşi poate închipui că Primăria Constanţa poate dispune de aceste sume de bani, dacă ar lua locul Guvernului în administrarea portului? Se vorbeşte de o majorare a taxelor portuare. Nimic mai utopic. Taxele portuare sunt considerate deja mari, iar o mărire a lor ar face din Portul Constanta unul inaccesibil”, a mai declarat deputatul Colegiului 9.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Focșa bifează deja al cincilea partid în mai puțin de un mandat!

18 Apr 2024 570

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 530

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 583

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 934

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 757

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 656

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 758

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1794

Marian Vanghelie candidează pentru Primăria Sectorului 5

24 Mar 2024 737

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1789

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 534

Eveniment la PNL Tulcea 11 candidaţi noi pentru funcția de primar de comună, încrezători că vor câştiga alegerile locale - FOTO + VIDEO

17 Mar 2024 1812

Tribunalul Constanța a declinat dosarul în care un fost deputat constănțean cheamă în judecată Parlamentul României

01 Mar 2024 951

Deputatul USR, Stelian Ion „Constanța merită un teatru național”

21 Feb 2024 728

Judecătoria Constanța, verdict în procesul unui deputat din Constanța (MINUTA)

16 Feb 2024 883