Deputatul PNL Mihai Lupu “Siguranţa copiilor din grădiniţe şi şcoli nu are preţ!”

Cel care le dă lecţii copiilor, învaţă mai mult decât ei, spune un vechi proverb german, vorbă bătrânească pe care, după atâţia ani în mijlocul celor mici, ar fi trebuit să o înveţe şi cadrele Centrului de dezvoltare şi educaţie "Micul Regat" din Constanţa. Îmi este greu să cred că printre dumneavoastră, stimaţi colegi, este cineva care să nu fi urmărit cu groază şi dezgust modul în care, pe imagini filmate de camerele de supraveghere, micuţii din această grădiniţă erau maltrataţi de acei oameni însărcinaţi să le poarte de grijă şi să îi educe, a afirmat deputatul PNL de Constanţa, Mihai Lupu, într-o declaraţie politică susţinută în Camera Deputaţilor.
Din păcate, mă tem că situaţia suprinsă pe camerele de supraveghere de la Centrul ”Micul Regat” nu este singulară în instituţiile din România, iar imaginile făcute publice pot reprezenta un semnal de alarmă pentru demararea unor proceduri de prevenire a repetării acestor rele tratamente aplicate copiilor în instituţiile preşcolare şi şcolare.
Cazul grădiniţei de la Constanţa este o dovadă că legislaţia românească nu acoperă încă toate nevoile unui sistem care să apere drepturile şi libertăţile celor mici, să le garanteze siguranţa şi libertatea de a creşte la adăpost de violenţă. Apreciez că este nevoie de o reglementare fermă care să prevadă ca în toate creşele şi grădiniţele să funcţioneze camere de supraveghere pe tot parcursul activităţii didactice, iar imaginile să poată fi accesate de părinţi în orice moment în care aceştia doresc să se asigure de siguranţa copiilor lor, a mai spus deputatul Mihai Lupu în declaraţia sa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Focșa bifează deja al cincilea partid în mai puțin de un mandat!

18 Apr 2024 617

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 568

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 611

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 959

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 767

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 662

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 772

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1830

Marian Vanghelie candidează pentru Primăria Sectorului 5

24 Mar 2024 767

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1835

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 541

Eveniment la PNL Tulcea 11 candidaţi noi pentru funcția de primar de comună, încrezători că vor câştiga alegerile locale - FOTO + VIDEO

17 Mar 2024 1912

Tribunalul Constanța a declinat dosarul în care un fost deputat constănțean cheamă în judecată Parlamentul României

01 Mar 2024 956

Deputatul USR, Stelian Ion „Constanța merită un teatru național”

21 Feb 2024 740

Judecătoria Constanța, verdict în procesul unui deputat din Constanța (MINUTA)

16 Feb 2024 894