Discuţii pe tema câinilor fără stăpân, la Mangalia

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a avut, marţi, o întâlnire cu ONG-urile din localitate pentru a dezbate problema câinilor fără stăpân din oraş. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii ONG-urilor, alături de câţiva iubitori de animale, prezenţi la întrevedere, au fost de acord cu propunerea edilului, privind declanşarea unei campanii publice de adopţie a câinilor comunitari de pe teritoriul municipiului. „Obiectivul campaniei este acela de a reduce numărul animalelor fără stăpân, prin adopţii responsabile, prin informarea corectă şi sensibilizarea locuitorilor oraşului. Toţi cei prezenţi la discuţii au spus că îşi doresc ca, prin acest demers, un număr cât mai mare de câini comunitari să-şi poată găsi un stăpân, evitându-se în acest fel intrarea sub incidenţa noilor reglementări în vigoare”, se menţionează într-un comunicat de presă.
O altă temă abordată legată de câinii comunitari a fost aceea a sterilizării patrupedelor, în special a celor cu stăpân. Primarul Cristian Radu a precizat că această problemă trebuie rezolvată, dar într-un mod responsabil şi cu implicare susţinută din partea locuitorilor oraşului. „Sunt de acord cu adopţia câinilor, dacă toţi ne dorim sincer acest lucru. Însă, dacă nu avem şi sprijinul dumneavoastră în acest sens, suntem nevoiţi să alegem varianta eutanasierii. Până atunci, căutăm soluţii de identificare a unei ferme dezafectate unde ar exista spaţiu suficient pentru amenajarea unui adăpost de capacitate mare. Anumite ONG-uri din oraş ne-au recomandat amenajarea unui adăpost care ar fi costat municipalitatea 200.000 de euro doar pentru o capacitate de 400 de locuri. Primăria Mangalia nu dispune de sumele acestea pentru o asemenea cauză. Cu aceşti bani putem să ajutăm pensionarii, copii cu dizabilităţi şi alte categorii defavorizate”, a declarat primarul Cristian Radu.
Totodată, s-a mai stabilit ca în cazul găsirii unui loc pentru adăpost, ONG-urile să suporte costurile pentru cuşti şi să se găsească soluţii pentru preţul sterilizării. „Dacă preţul sterilizării câinilor este acelaşi cu cel al eutanasierii, prefer să îi sterilizăm”, a mai precizat primarul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 114

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 301

Crimă într-un hotel din Mangalia! Loredana, tânăra suspectată că și-ar fi ucis prietena este nemulțumită de prima condamnare

18 Apr 2024 343

Judecătoria Mangalia motivează condamnarea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției - „Scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia“

18 Apr 2024 354

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 487

Tragedia de la 2 Mai. Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu. Avocatul Cuculis face declarații (VIDEO)

18 Apr 2024 341

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 867

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai și formulează cerere de abținere

18 Apr 2024 672

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Tătăl Robertei, prezent la Judecătoria Mangalia- „Să le fie rușine!” (VIDEO)

18 Apr 2024 392

Cumpărări directe Constanța Un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Mangalia va fi demolat de Altion Serv SRL (DOCUMENT)

18 Apr 2024 291

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Mama Robertei, tânăra ucisă la 2 Mai, face declarații- „Sperăm că se va face dreptate” (VIDEO)

18 Apr 2024 406

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Tatăl lui Sebi, plin de durere- „Nu mai am nici o speranță” (VIDEO)

18 Apr 2024 453

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 522

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 523

„Mișcare surpriză“ în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției, condamnată cu suspendare, la Mangalia!

17 Apr 2024 732