DNA - UPDATE Mihai Tusac, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpaților:
 
 TUSAC MIHAI CLAUDIU, primar al mun. Mangalia, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de:
- abuz în serviciu, în formă continuată,
- conflict de interese, în formă continuată.
 
      DUMITRAŞCU LAURENŢIU IULIAN, avocat în Baroul Tulcea, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de:
    - complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată,
    - complicitate la conflict de interese, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
      În perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, inculpatul Tusac Mihai Claudiu, în calitate de primar al mun. Mangalia, a efectuat plăți nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu inculpatul Dumitraşcu Laurenţiu Iulian, deşi în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei mun. Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcția de șef al Serviciului Juridic. 
        În baza acestor contracte, inculpatul urma să efectueze în beneficiul Primăriei mun. Mangalia aceleași activități pe care le presta și în calitate de funcționar public, însă în schimbul unor remunerații de aproximativ 12 ori, mai mari decât salariul.
       De menționat este faptul că, la baza efectuării plăţilor din fonduri publice către inculpatul Dumitraşcu Laurenţiu Iulian nu au existat nici un fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate şi recepţionate.
 
        Prin acțiunile sale, inculpatul Tusac Mihai Claudiu a provocat Primăriei mun. Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 lei.
 
       În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului Dumitrașcu Laurențiu Iulian. 
 
     Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
   Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

UPDATE 14.13

Contactat telefonic, avocatul nu a dorit să facă vreo declaraţia cu privire la dosarul în care a fost trimis în judecată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, din nou în faţa judecătorilor (rechizitoriu)

07 Apr 2016 2627

Rechizitoriu Trimitere în judecată Mihai Claudiu Tusac, fost primar al municipiului Mangalia (document)

20 Dec 2014 4223

Ce afaceri are fostul primar al Mangaliei, trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa (document)

04 Dec 2014 2931