DNA „Privarea de libertate a lui Aristotel Căncescu este necesară. A încercat să înstrăineze o firmă prin care a luat mită”

Procurorii DNA susțin că masura controlului judiciar nu a fost suficienta in cazul presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu. Motivația? Acesta a făcut in ultimele doua saptamani demersuri concrete pentru instrainarea unei societati prin intermediul careia primise mita. Acestea este și unul dintre motivele de contestatie ale DNA fata de respingerea arestarii preventive a inculpatului, transmite HotNews.ro.

"Masura preventiva a controlului judiciar, mai mult simbolica, i-a oferit posibilitatea ca dupa data de 7.10.2014 sa faca demersuri serioase, concrete, punctuale, pentru a-si instraina firma Canaris, adica sa inlature posibilitatea de a dovedi ca prin aceea firma a primit mita mascata. Sub acest aspect este relevant faptul ca pe ordinea de zi a CNA din 21.10.2014 (...) 'Solicitare cedare licenta audiovizuala: S.C. Canaris SRL Brasov catre S.C. Necom Advertising SRL Brasov pentru postul Mix 2 Brasov", unde inculpatul Cancescu Adrian Aristotel este actionar, tocmai in scopul de a sustrage probatiunii dovedirea ca prin intermediul acestui post TV a primit mita si (...) intalnirile infractionale aveau loc in sediul acestui post", sustin procurorii DNA.

Reprezentantii DNA considera totodata ca "privarea de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol actuale pentru ordinea publica", masura controlului judiciar fiind considerata "formala si ineficienta". "Practic exercita aceleasi atributii de presedinte de CJ si deci poate continua sa incredinteze contracte acelorasi favoriti si altora", se arata in motivele de contestatie ale DNA fata de respingerea arestarii preventive a inculpatului.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis pe, 7 octombrie, ca presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, sa fie cercetat in stare de libertate, sub control judiciar, intr-un dosar in care este acuzat de DNA pentru fapte de coruptie.

Procurorii DNA au sustinut ca au fost platite abuziv sume uriase de bani de Consiliul Judetean Brasov societatii Gotic SA, reprezentata prin directorul general Ion Dinita la vremea incheierii contractului, in prezent deputat, inregistrandu-se majorari si cu 1.046% de fata de valoarea initiala a lucrarilor, scrie HotNews.ro.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

vladimir

24 Oct, 2014 19:40

Ridică-te, Cornele, ridică-te, Vadime! Iartă-mă, Tudore! Am să regret toată viața greșeala pe care am făcut-o în 2000, când, într-o duminică ce putea fi tihnită, am lăsat vinul în pahar și-am plecat cu friptura-n gât să-l votez pe Ion Iliescu în turul doi, în defavoarea lui Corneliu Vadim Tudor. Ba am mai luat-o de-o aripă și pe nevastă-mea, ca să nu lase nici ea țara să se abată de la destinul democratic și european. Am luat-o pe coarda sensibilă, cu “viitorul copilului nostru”, atunci în vârstă de doi anișori. Ce impetuos pășeam noi spre școala generală din Tineretului! Am dat cu ușile de pereți de parcă eram ultimii salvatori ai națiunii. Chuck Norris cu nevastă-sa. Doi proști! La fel de proști ca toți ceilalți proști care și-au călcat pe inimă și-au votat cu Bunica Kaghebistă. Știu, vă e greu să recunoașteți! Caci – nu-i așa? – știam cu toții pe atunci că Vadim e anti-european, ultra-naționalist, antisemit, că nu se pricepe la economie. Că-i nebun. Eram fermi convinși că votăm răul cel mai mic. Istoria ne-a dat o palmă cu piciorul! Jaful fără precedent care a urmat în guvernarea Năstase, sub privirile oblăduitoare ale Bunicuței, ar fi greu de imaginat sub domnia Tribunului, cu un guvern de mare amestecătură națională, deci prin esență, dezorganizat la furat. Că nu e anti-europeanne-a dovedit în mandatul de euro-parlamentar. N-am auzit să fi ținut nici un discurs potrivnic coeziunii UE, așa cum obișnuiesc adesea unii colegi de-ai săi din Marea Britanie. Oricum, e mai european decât englezii. Dacă era ultra-naționalist antisemit și în faptă, mușca până acum de nas vreun coleg maghiar sau evreu. Că pricepe economie a dovedit-o când a inițiat comisia parlamentară care a anchetat privatizarea Petrom cu banii Petrom-ului. Cea mai proastă afacere pe care a făcut-o vreodată staul român! Înaltă trădare, de fapt! A pronunțat și șpaga în plen: 700 milioane de dolari. Aflase de la niște generali de Securitate patrioți. Că e nebun, este! Dar nu într-atât de nebun încât să-și arate curul la Bruxelles, cum au făcut-o alți compatrioți, creditați astăzi cu cele mai șanse la președinție. Fac și eu o întrebare, de-aia, ca la sondaj: dacă duminică ar fi alegeri, turul doi, și ați avea de ales între Corneliu Vadim Tudor și Victor Ponta, cui i-ați da votul? Vă mărturisesc că eu n-aș mai repeta greșeala din 2000. Zic că dac�

Articole asemanatoare

DNA Trimitere Aristotel Adrian Căncescu, fost președinte CJ și alți 10 inculpați - achiziții publice

03 Jul 2017 3602

DNA Aristotel Adrian Căncescu, fost preşedinte CJ Braşov, trimis în judecată în stare de arest preventiv

15 Dec 2016 1988

DNA Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov Aristotel Căncescu, trimis în judecată

03 Nov 2016 1640

Iată referatul privind propunerea de arestare a lui Aristotel Căncescu, fostul şef al CJ Braşov! (document)

01 Nov 2016 2429

Aristotel Căncescu, fostul președintele al Consiliului Județean Brașov, în arest la domiciliu

27 Oct 2016 1533

Deputatul PC Ion Diniţă, cercetat sub control judiciar

20 Nov 2014 1717

Aristotel Căncescu a fost arestat preventiv

25 Oct 2014 1995

Aristotel Cănescu se aștepta să fie cercetat pentru ilegalitățile comise (stenograme)

24 Oct 2014 2122

DNA cere arestare deputatului Ion Diniță în dosarul în care este cercetat și Aristotel Căncescu

10 Oct 2014 1534

Vicepreședintele rămâne în libertate Administratorul public al judeţului Braşov, reținut în același dosar cu Aristotel Căncescu

06 Oct 2014 2749

Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, scos cu cătușe de la DNA

06 Oct 2014 2171

Un deputat PC audiat la DNA în urma percheziţiilor de la Braşov

06 Oct 2014 2129

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Braşov şi la casa preşedintelui Aristotel Căncescu

06 Oct 2014 2570