Doctor cu o lungă istorie în luare de mită, trimis în judecată

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a inculpatei T.L., medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de Evaluare şi Expertiză Medicală a Casei Judeţene de Pensii Botoşani, pentru săvârşirea a 38  infracţiuni de luare de mită în formă continuată şi 93  infracţiuni de luare de mită.
 
În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au efectuat numeroase acte de procedură penală, la delegarea procurorului.
 
Din rechizitoriu rezultă că, în perioada 1997 - 2011, cât timp a deservit Cabinetul de Expertiză Medicală nr. 1 Botoşani, inculpata T.L., a pretins şi a primit diverse sume de bani în lei și valută, precum şi alte foloase materiale, atât direct cât şi indirect de la pacienţii pe care i-a expertizat medical, în vederea îndeplinirii actului de serviciu la care era obligată în virtutea funcţiei, respectiv eliberarea deciziei asupra capacităţii de muncă privind acordarea sau menţinerea într-un grad de invaliditate, scop special urmărit de inculpată în baza unei hotărâri infracţionale individuale pe care a adoptat-o faţă de fiecare pacient, în funcţie de particularităţile stării sociale a acestuia şi dosarului său de pensionare.
 
Anterior, prin rechizitoriul din 24 august 2011, emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, într-un alt dosar penal în care ofițerii SJA Botoșani au fost delegați să efectueze activități de procedură penală, s-a dispus: trimiterea în judecată a inculpatei T.L., pentru săvârşirea unui număr de 13 infracţiuni de „luare de mită” în formă continuată, în prezent fiind condamnată la o pedeapsă de trei ani cu executare şi eliberată condiţionat). Totodată, în dosar s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor în vederea completării probatoriului cu privire la un număr de 101 infracţiuni de „luare de mită”, pentru care, faţă de medicul T.L. s-a începuse urmărirea penală, precum şi pentru infracţiunile de „abuz în serviciu contra intereselor persoanei” şi „abuz în serviciu contra intereselor publice”, cu privire la care s-au extins cercetările.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanta Amânare de pronunțare în dosarul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

10 Apr 2024 419

Adăscăliței Monica Delia, managerul Spitalului Mavromati din Botoșani, reținută de DNA!

20 Mar 2024 517

Borș Ioan, șeful Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, reținut de DNA!

16 Feb 2024 593

Directorul SLDP REISER SA Bârlad, cercetat pentru mită, a fost reținut pentru 30 de zile

26 Jan 2024 650

„Uită-te în ochii mei albaștri că totul o să fie bine!“ Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, explică de ce a fost trimis în judecată Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor! (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1569

Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor, trimis în judecată de DNA Constanța, plasat sub control judiciar!

09 Jan 2024 1296

Procurorii DNA explică de ce l-au trimis în judecată pe Dumitru Buzatu, fost președinte al Consiliului Județean Vaslui! (DOCUMENT)

09 Jan 2024 714

Dosar DNA Constanța! Judecătorii anunță primul termen în dosarul lui Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor!

03 Jan 2024 820

Oficial! DNA Constanța îl trimite în judecată pe Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor (DOCUMENTE)

28 Dec 2023 1211

Dumitru Buzatu, fostul șef al Consiliului Judeţean Vaslui, cere să fie pus în libertate!

20 Dec 2023 643

DNA a încheiat al doilea acord de recunoaștere a vinovăției cu Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța

18 Dec 2023 1163

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost trimis în judecată!

15 Dec 2023 1185

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța, clasare de la DNA pentru mită! „Voi continua pe același drum corect! Unii s-au grăbit să ia măsuri“

14 Dec 2023 921

Mihai Lupu, președinte al Consiliului Județean Constanța, prima reacție după clasarea de la DNA – „M-am liniștit acum! Era și normal, sunt nevinovat!“

14 Dec 2023 1080

Exclusiv! Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord

14 Dec 2023 2335