Doi bărbați susțin că au fost agresați de polițiști și jandarmi. Ancheta în acest caz a fost extinsă

Ancheta continuă în dosarul penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă de către patru polițiști și patru jandarmi.

Potrivit Biroului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cursul zilei de ieri, procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara au dispus prin ordonanță extinderea in rem a cercetărilor cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 Cod penal, abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, și neglijență în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal.
 
Totodată, în cursul zilei de astăzi, în cauză a fost dispusă prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de patru persoane (trei polițiști și un jandarm) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 1 și 2 Cod penal, rap. la art. 194 alin. 1 lit. a și e Cod penal, iar față de alte trei persoane (un polițist și trei jandarmi) pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni.
 
Reamintim că dosarul a fost înregistrat ca urmare a sesizării din oficiu a procurorilor militari, după ce pe data de 22 noiembrie 2017 un echipaj de poliție a oprit în trafic un autoturism în baza suspiciunii că în ea s-ar afla o persoană urmărită general. Cu ajutorul unui echipaj de jandarmi, polițiștii au imobilizat pe cei doi ocupanți ai mașinii oprite, după care i-au condus la o secție de poliție din Timișoara pentru verificări și identificare. Cei doi ocupanți ai mașinii au ajuns apoi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, unde au primit îngrijiri medicale, susținând că au fost agresați de polițiști și jandarmi.
 

”Menționăm că cercetările în cauză sunt efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPR — Direcția de Investigații Criminale. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză” - au mai precizat procurorii. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se reface procedura de citare în cazul tinerei din Constanța care ar fi lovit patru polițiști și trei agenți de securitate!

12 Dec 2021 1443

Constanța Băiat de 16 ani, la spital după ce a fost lovit de doi minori în zona unui liceu

24 Sep 2021 2922

Tânăra din Constanța acuzată că ar fi bătut patru polițiști și trei agenți de securitate trimisă la dezintoxicare

28 Dec 2020 1917

Solicitare acceptată Ce le-a cerut judecătorilor tânăra din Constanța care a bătut patru polițiști și trei agenți de securitate

27 Nov 2020 1108

Tratament de dezintoxicare Femeia din Constanța închisă pentru că ar fi bătut mai mulți polițiști ar putea fi eliberată

20 Oct 2020 1965

Decizie definitivă în cazul tinerei din Constanța care ar fi bătut patru polițiști și trei agenți de securitate

15 Sep 2020 3452

Un băiat de 21 de ani a bătut o fată de 15 ani. El a fost arestat preventiv

01 Sep 2020 1498

Caz șocant la Calafat. Un copil a fost atacat și agresat pe stradă de trei minori. Incidentul, filmat și postat pe internet

19 Apr 2018 1809

Trei poliţişti au bătut un tânăr ca să impresioneze o fată

02 Nov 2016 1551

Agresori ar fi poliţişti de la Secţia 10 Jurnalist bătut în Centrul vechi al Capitalei

12 Nov 2014 1915