Doi cetățeni din Republica Moldova, suspectați de operațiuni ilegale cu carduri bancare, trimiși în judecată de DIICOT

La data de 22.11.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată,în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:
 
GROSU ALEXANDRU, pentru săvârşirea infracţiunilorde constituire a unui grup infracțional organizat, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată (144 acte materiale), complicitate la infracțiunea de falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată, în formă continuată (90 acte materiale) şi complicitate la infracțiunea de punere în circulație de valori falsificate, în formă continuată;
 
BÎLICI VADIM, pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat şi  operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
 
Potrivit unui comunicat al DIICOT, prin actul de sesizare s-a reţinut că  în perioada martie-iulie 2017, un grup de cetățeni din Republica Moldova, respectiv inculpații GROSU ALEXANDRU, BÎLICI VADIM și suspecții T. P., G. I. și Ș. E.  au acționat pe teritoriul României, în București, montând dispozitive de copiere a datelor de pe cardurile bancare și camere video pentru înregistrarea momentului tastării codului PIN, pe bancomatele aparținând mai multor instituții bancare. Dispozitivele au fost montate pe un singur model de bancomat, respectiv NCR 5887, acestea fiind special adaptate pentru dimensiunile acestuia. Cei cinci au acționat în echipe de câte două persoane, venind și părăsind România, pe rând. Aceștia au transmis informațiile obținute prin compromiterea bancomatelor către persoane necunoscute care au clonat cardurile bancare copiate și au efectuat retrageri frauduloase de numerar, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și Australiei.
 
Cei cinci au acționat în echipe de câte două persoane, timp de aproximativ 2-3 săptămâni fiecare, montând dispozitive de skimming pe bancomate aparținând instituțiilor bancare menționate anterior. Fiecare echipă a avut zone favorite în care a acționat, dispozitivele de skimming fiind montate la intervale de 2-3 zile, însă uneori și în fiecare zi. De asemenea, fiecare membru al echipei era specializat, montând fie camera video, fie skimmer-ul propriu-zis. Începând cu data de 06.05.2017 până în data de 11.07.2017, bancomatele compromise au fost identificate în timp util de către organele de urmărire penală, astfel încât, cardurile introduse în acestea, în intervalul de timp cât dispozitivul de skimming a fost instalat, au fost blocate la debitare, evitându-se astfel crearea prejudiciului.
 
Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de suspecții T. P., G. I. și Ș. E.,  la data de 21 noiembrie 2017, suspectul T. P  fiind identificat pe teritoriul Republicii Moldova, cu ocazia unor percheziţii domiciliare efectuate la locuinţa acestuia de către procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și poliţişti din cadrul Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova.
 
Dosarul a fost  înaintat spre competentă soluţionare  Tribunalului Bucureşti.
 

”Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie” - au transmis procurorii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR Acțiuni pentru combaterea criminalității organizate (VIDEO)

16 Mar 2024 376

Mihai Marius Aurel (Pitbull) și Rafte Daniel, trimiși în judecată de DIICOT

15 Mar 2024 580

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 2494

Finul lui Adrian Mutu, reținut înainte de nuntă pentru trafic de droguri

10 Mar 2024 597

Milioane de dolari în criptomonede Mascații din Constanța au participat la un mega dosar DIICOT! Oficial (VIDEO)

10 Mar 2024 2748

Aproape 95.000 de euro K1 Tot SRL, din București, va face curățenie în sediile CERONAV din Constanța și Galați! (DOCUMENT)

09 Mar 2024 580

Acțiune de amploare a Poliției Române în toată țara pentru combaterea infracționalității! (VIDEO)

05 Mar 2024 472

Percheziții ale procurorilor DIICOT într-un dosar de trafic de droguri! Incredibil cine a fost adus la audieri (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 834

Percheziții în mai multe județe, printre care și Tulcea într-un dosar instrumentat de Jandarmeria Națională Franceză (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Feb 2024 710

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 2022

Oficial! DIICOT Constanța anunță reținerea a două persoane pentru trafic de droguri

22 Feb 2024 732

Tânăr din Constanța, arestat la cererea DIICOT, cere să fie pus în libertate!

18 Feb 2024 632

Încă două persoane, reținute pentru constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc, în Constanța

16 Feb 2024 636

Surpriza din lenjeria intimă Pedepse grele, la Constanța, pentru trafic internațional de droguri!

14 Feb 2024 930

Oficial de la DIICOT despre atacul cibernetic de la mai multe spitale din țară, inclusiv din județul Constanța

13 Feb 2024 639