Doi directori ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, acuzaţi de delapidare în beneficiul SC Confort SA

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi  au efectuat, astăzi, patru percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
 
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că  în perioada 2009-2012, suspectul O. A. C. (director general) şi D. G. (director Direcţia economico-financiară), în cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (R.A.A.N.) Drobeta Turnu  Severin (regie autonomă de interes strategic), la instigarea suspectului C. L. N. şi cu complicitatea suspectului C. G. S. au delapidat suma de 23.559.879,16 lei în beneficiul  SC CONFORT SA Timişoara, sumă ce  reprezenta garanţia de bună execuţie a lucrărilor prevăzute în cadrul unui contract.
 
    Conform contractului SC CONFORT SA Timişoara se angaja să furnizeze, să monteze şi să pună în funcţiune o instalaţie de evacuare "în slam dens" pentru Sucursala ROMAG TERMO într-un termen de 3 ani de la încheierea contractului.
 
    În conformitate dispoziţiile din contract, furnizorul se obliga să constituie o garanţie de bună execuţie a contractului în cuantum de 10% din valoarea contractului, prin reţineri succesive din plata cuvenită pentru facturile parţiale. Garanţia se restituia într-un procent de 70% în termen de 14 zile de la semnarea procesului-verbal de recepţie, iar diferenţa de 30% la expirarea perioadei de garanţie.
 
    Contractul  încheiat între R.A.A.N. Drobeta Turnu Severin şi SC CONFORT SA Timişoara a avut termen de execuţie luna mai 2012, însă nici până în prezent acesta nu a fost finalizat şi nu a fost încheiat procesul verbal de recepţie la punerea în funcţiune.
 
    S-a reţinut că suspecţii O. A. C. şi D. G. nu au respectat clauzele contractuale şi dispunând  plata majorităţii sumelor de bani reţinute succesiv drept garanţie de bună execuţie, în total 23.559.879,16 lei,  către SC CONFORT SA Timişoara, unele plăţi fiind mascate drept contravaloare factură de execuţie.
 
    În contul comunicat de către  SC CONFORT SA Timişoara, drept cont de virare a garanţiei de bună execuţie, a fost virată doar suma  de 2,5 milioane lei în timp ce suma de 23.559.879,16 lei a fost virată în conturile curente ale SC CONFORT SA Timişoara”, arată într-un comunicat procurorii DIICOT.
 
    Acţiunea a fost efectuată împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
 

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directorii suspectaţi de prejudicierea Regiei Autonome pentru Activități Nucleare, reținuți

14 May 2016 2244

Procurorii DIICOT au săltat trei directori din dosarul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Mehedinţi

14 May 2016 2347

RAAN, singurul furnizor de apă grea pentru centrala de la Cernavodă, în faliment

28 Jan 2016 1929

Transport Prestări Servicii cu Utilaje Terasiere Mehedinţi SA a prins un contract cu CNE (document)

16 Oct 2015 3299

Guvernul a aprobat sume suplimentare de bani pentru apa grea de la Centrala Cernavodă

20 May 2015 1913

Guvernul alocă fonduri pentru achiziția de apă grea

20 May 2015 1052

Guvernul a suplimentat fondurile pentru achiziţionarea apei grele destinate Centralei de la Cernavodă

12 Mar 2015 1850