Doliu în lumea comediei

Scriitorul, textierul şi umoristul Octavian Sava a murit, luni seară, la vârsta de 85 de ani, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti.


Alexandru Arşinel a mai declarat pentru MEDIAFAX că "moartea lui Octavian Sava reprezintă una dintre cele mai mari pierderi, fiind printre ultimii mari scriitori ai Revistei. Destinul lui a fost legat, dincolo de televiziune şi radio, şi de Teatrul de Revistă «Constantin Tănase». A lucrat la multe spectacole şi era un om cu care se putea lucra extrem de uşor, un scriitor de mare calitate".

"A fost alături de teatru până în ultimul moment, iar ultima revistă (spectacol, n.r.) pe care urmează să o scoată are şi texte de ale sale", a mai spus Arşinel.

"Avea o suferinţă mai veche. A murit într-o discreţie totală", a declarat pentru MEDIAFAX Arşinel.

Octavian Sava a semnat textele pentru numeroase spectacole ale Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", printre care "Piei, drace!!!" (alături de Mihai Maximilian, Nae Lăzărescu, Dan Mihăescu), în regia lui Biţu Fălticineanu şi Cezar Ghioca, "Veselia nu-i în criză" - musical umoristic - (alături de Mihai Maximilian, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru), în regia lui Biţu Fălticineanu, "O premieră furtunoasă", musical după I.L.Caragiale, în regia lui Cezar Ghioca, "Omul care a văzut moartea" (alături de Marius Ţeicu), în regia lui Constantin Dicu, şi "Nevestele vesele", în regia lui Alexandru Arşinel (alături de Nae Lăzărescu, Geo Tipsie, Mihai Maximilian, A Storin).

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.