Două sfinte sunt pomenite azi de credincioși. Mii de românce le poartă numele. Cui spunem La mulți ani

Sfânta Maria Magdalena a fost originară din Magdala, un sat pescăresc de pe ţărmul vestic al Lacului Ghenizaret. Ea a fost tămăduită de şapte duhuri necurate de către Hristos şi după această minune, a ales să-L urmeze. Maria Magdalena a participat la răstignirea Mântuitorului şi a fost prima persoană care a aflat de la un înger că Iisus a înviat.

Potrivit Tradiţiei, Maria Magdalena L-a propavaduit pe Hristos şi în Roma, unde l-ar fi convertit pe împăratul Tiberiu. Va ajunge şi în Efes, spre a-i stă în ajutor Sfântului Ioan Evanghelistul în vestirea Evangheliei. Se pare că ea a fost îngropată în peştera în care au dormit somnul de sute de ani Cei Şapte Tineri, pomeniţi de Biserica pe 4 august.
Amintim că raclă cu mâna stânga a Sfintei Maria Magdalena este prezenţa la Mănăstirea "Simonos Petra“ din Sfântul Munte Athos.
 
Tot astăzi, facem pomenirea Sfintei Mucenite Marcela din Chios.
Sfânta Marcela s-a născut şi a trăit în secolul al XV-lea, în localitatea Volissos, aflată în nord-vestul insulei Chios, Grecia. Această sfânta şi-a păstrat fecioria cu preţul vieţii, primind cununa mucenicească. Ea a fost tăiată în bucăţi de propriul ei tată, stăpânit de duhul desfrânării, în jurul anul 1500. Din când în când, pietrele care au fost udate cu sângele fericitei mucenite se înroşesc în chip minunat, iar credincioşii care se ating de ele primesc binecuvântări şi se vindecă de anumite suferinţe trupeşti.
 
Sfânta Marcela este ocrotitoarea insulei Chisş ai a tuturor celor care lupta cu patimă desfrânării, dorind a trăi în curăţie. Ea este prăznuită de Biserica Ortodoxă în ziua de 22 iulie.
Sursă text şi foto: crestinortodox.ro

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achiziții Constanța Primăria Cernavodă a cumpărat ținute de scenă pentru Corul de Cameră I.D. Chirescu. Vezi de la cine (DOCUMENTE)

08 Apr 2024 694

Cumpărări directe Constanța Partener Construct General SRL a bătut palma cu Midia Green Energy SA din Năvodari. Contract de peste 850.000 lei (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 696

Cu acordul Municipalității Firma Dobre & Fiii SRL, deținută de fiica fostului viceprimar al municipiului Constanța, extinde o hală de pe strada Interioară

02 Apr 2024 836

3 ani de închisoare cu suspendare pentru Magdalena Neague, primarul comunei Bărăganu! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

27 Mar 2024 704

Licitații Constanța Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas, achiziție de motorină (DOCUMENT)

05 Mar 2024 482

Un primar și un fost primar din Constanța, condamnați! Neague Magdalena - 3 ani de închisoare cu suspendare. Neague Titu - 4 ani inchisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

05 Mar 2024 1235

Ce spune Cristina Piuaru despre viitoarea investiție Geomir International SRL, controlată de fiica fostului viceprimar Mircea Dobre, ar putea modifica Piața Tomis II din Constanța

15 Feb 2024 713

După Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA Și Balkan Marine Bunker Assets SRL, din Constanța, controlată de o firmă din Rusia, își cere insolvența!

11 Feb 2024 933

Licitații Constanța Building Construction Mea SRL, contract de peste 1,11 milioane de euro cu Primăria Gârliciu (DOCUMENT)

09 Feb 2024 905

Licitații Constanța CNAIR SA, achiziție de combustibil, în valoare de peste 90.000 de lei (DOCUMENT)

07 Feb 2024 664

CSM a decis! Mai mulți judecători, eliberați din funcţie, prin pensionare! LISTĂ

07 Feb 2024 774

Licitații Tulcea Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării cumpără combustibil pentru energie și încălzire. Detalii despre firma câștigătoare (DOCUMENT)

06 Feb 2024 771

O femeie din Constanța își caută mama și frații. „Nu o urăsc, nu o învinovățesc“

05 Feb 2024 953

Mai mulți procurori, eliberați din funcţie prin pensionare! LISTĂ

25 Jan 2024 693

Rejudecare după prima condamnare! Un primar și un fost primar din Constanța, trimiși în judecată de DNA, în așteptarea deciziei Tribunalului!

24 Jan 2024 2565