UPDATE Dragoș Doroș este noul șef al ANAF

 
Dragoș Doroș este noul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unei decizii a prim-ministrului Dacian Cioloș, publicate astăzi în Monitorul Oficial, potrivit agerpres.ro.
 
Dragoș Doroș a fost numit președinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF.
 

UPDATE, ora 12.47:

Prim-ministrul Dacian Cioloș, la propunerea Ministerului Finanțelor Publice, l-a numit pe Dragoș Doroș în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

„Numirea are la bază criterii strict profesionale și aptitudini de coordonare a unei activități foarte ample. ANAF este una dintre instituțiile cheie din Guvernul României, de aceea reforma începută cu Banca Mondială trebuie nu doar continuată, ci și accelerată. Instituția trebuie să fie una modernă, care lucrează pentru și în favoarea contribuabililor, care are ca prim rol asistența și încurajarea conformării voluntare și abia apoi colectarea de creanțe fiscale de la cei ce nu se conformează. 
Consider că strategia ANAF trebuie să aibă în vedere nu doar cifrele pe colectare, ci și o colectare care să pună accent pe respectarea drepturilor contribuabililor”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu. 


Dragoș Doroș are o vastă experiență în asistență și planificare fiscală, în domeniul legislației locale și internaționale. A deținut până în prezent funcția de director în cadrul unei companii multinaționale. În 2012, acesta a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice după ce, în perioada 2008-2010, a condus Departamentul de Legislație și Impozitare Directă din aceeași instituție.  
A reprezentant România în Comisiile de specialitate din cadrul Uniunii Europene și la OECD. De asemenea, Dragoș Doroș a coordonat  negocierile şi procesul de aplicare a Convenţiilor de evitare a dublei impuneri și activităţile specifice legate de procedurile amiabile prevăzute de convenţiile de evitare a dublei impuneri şi a Directivelor Europene.

„ANAF este o instituție de o importanță crucială, care se află într-un amplu proces de restructurare, menit să răspundă cerințelor și exigențelor actuale. Vom continua implementarea programului cu Banca Mondială, care ne va permite să creăm o organizație modernă. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare și plată a impozitelor și taxelor și pe o interacțiune cât mai facilă cu plătitorii de taxe și impozite. Unul dintre exemple este chiar formularul 088, avem în vedere o aplicare mai puțin anevoioasă a acestuia. 
Vom fi parte activă a procesului început odată cu inițiativa guvernamentală «comisia pentru tăiatul hârtiilor». ANAF trebuie să fie o organizație puternică, pregătită să reacționeze prompt și cu profesionalism în toate situațiile”, a declarat noul președinte al ANAF.


Decizia de numire a lui Dragoș Doroș în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. 


Sursa foto: antena3.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Rareș George Iordache, șef serviciu la SPIT. A raportat un salariu de peste 100.000 de lei (DOCUMENTE)

29 Nov 2023 978

Sorin Blejnar, fost șef ANAF, eliberat condiționat. A fost condamnat pentru corupție

15 Oct 2021 2074

Fostul șef ANAF, Sorin Blejnar condamnat definitiv la cinci ani de închisoare

07 May 2019 2147

Sorin Blejnar şi fostul şef al SIPI Constanţa, achitaţi în dosarul „Motorina“. Radu Nemeş, condamnat

16 Apr 2019 3584

Agerpres Şerban Pop, fostul şef al ANAF, depistat în Italia

25 Jul 2018 2022

Şerban Pop, fostul şef al ANAF, dat în urmărire generală de Poliția Română

27 Jun 2018 2907

Post vacant la Primăria Corbu. Iată care sunt condițiile de angajare

26 Jun 2018 2209

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar s-a prezentat la Parchetul General. Ce a declarat acesta

24 May 2018 1976

Doiniţa Radu este noul şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa (document)

20 Apr 2018 16199

DNA, prima reacţie oficială după achitarea lui Sorin Blejnar, fostul şef al banilor din România

29 Mar 2018 2794

Informație confirmată de ministrul Eugen Teodorovici. Constănțeanul Ionuț Mișa propus de premierul Viorica Dăncilă pentru funcția de șef al ANAF

28 Mar 2018 2035

Surse. Ionuț Mișa, noul șef al ANAF

27 Mar 2018 2756

Bănuit de sprijinirea unui grup infracţional organizat De ce a fost achitat Sorin Blejnar, fostul şef al banilor din România. Despăgubiri imense

15 Mar 2018 4427

Sorin Blejnar, fostul şef al banilor din România, achitat la Tribunalul Braşov

13 Mar 2018 2619

Şeful ANAF, Dragoş Doroş, şi-a dat demisia

12 Jan 2017 4832