Eduard Curduman şi-a pierdut viaţa MAE cere clarificarea circumstanţelor în care a avut loc atacul armat asupra petrolierului Araevo

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) monitorizează cu atenţie situaţia provocată de atacul armat din Libia, din seara zilei de 4 ianuarie 2015, asupra petrolierului Araevo, soldat cu moartea unui cetăţean român, membru al echipajului navei, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.
 
În cursul zilei de ieri, Ministerul Afacerilor Externe a cerut informaţii autorităţilor libiene, prin intermediul Ambasadei României în Libia (relocată la Tunis), respectiv prin contactarea Ambasadei Libiei la Bucureşti, se mai arată în comunicat.

În continuarea demersurilor, MAE l-a convocat astăzi, la sediul ministerului, pe însărcinatul cu afaceri a.i. libian în România, în vederea clarificării circumstanţelor în care a avut loc atacul armat asupra petrolierului Araevo. Acesta a arătat că va informa partea română de îndată ce va primi date suplimentare din partea MAE libian.

 
Amintim că Edurad Curduman era la primul său voiaj şi se afla pe acelaşi vas cu tatăl său când un atac armat a avut loc asupra petrolierului Araevo. În urma acestui incident, tânărul de doar 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Acesta absolvise cursurile Universităţi Maritime Constanţa (UMC).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trupul neînsufleţit al marinarului român Eduard Curduman va ajunge acasă

07 Jan 2015 1954