UPDATE 2. Deputatul poate merge luni în Parlament Elena Udrea află azi dacă poate să-şi părăsească locuinţa

Elena Udrea trebuie să se prezinte azi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde , de la ora 10, magistraţii vor decide dacă deputatul poate să-şi părăsească locuinţa.

Elena Udrea vrea să participe la dezbaterea de luni din plenul Camerei Deputaţilor, care va preceda votul pentru cea de-a patra cerere de arestare formulată de DNA pe numele său. De aceea a făcut o solicitare de părăsire a domiciliului.

Elena Udrea ajunge astăzi în faţa magistraţilor de la ÎCCJ, care vor analiza o cerere formulată de fostul ministru al Dezvoltării cu privire la părăsirea domiciliului. Deputatul are nevoie de acordul judecătorilor pentru a putea merge luni în Parlament.

Pe 17 februarie, Înalta Curte a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul deputatului Elena Udrea. Aceasta era arestată preventiv din 11 februarie, la cererea procurorilor DNA, care au acuzat-o de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul "Microsoft".

Într-o postare pe contul său de Facebook, Udrea precizează că nu contestă măsura arestării la domiciliu, ci vrea să fie prezentă luni, în Parlament, pentru a-şi susţine cauza în dosarul "Gala Bute", în care DNA a cerut urmărirea penală şi arestarea sa preventivă.

"Precizez, pentru că văd că se face confuzie. Nu am contestat măsura arestării la domiciliu. Avocaţii au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la ÎCCJ să îmi permită să merg luni la Parlament", este mesajul postat de Elena Udrea, pe Facebook.

UPDATE 2, ora 11.15

Judecătorii instanţei supreme a admis cererea de părăsire a domiciliului, luni, între orele 15.00 - 19.00
Citeşte şi Elena Udrea a ieşit de la ÎCCJ: "S-a admis cererea. Luni mă voi prezenta în Parlament" 

UPDATE 1, ora 10.10

Deputatul a ajuns cu puţint imp în urmă la sediul ÎCCJ.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.